Kim Clijsters komt binnenkort toch nog een keer in actie

Bijna 20 jaar terug in de tijd: Kim Clijsters wint het grastoernooi van Rosmalen na winst in de finale tegen Justine Henin.

Kim Clijsters (38) mag dan wel een punt gezet hebben achter haar carrière, volgende maand stapt ze nog een keer het terrein op. Op het gras van Rosmalen neemt ze het met Team Kim Clijsters op tegen Team Kiki Bertens.

Een maand geleden maakte Kim Clijsters bekend dat ze haar tweede comeback voor bekeken houdt. Competitie zal ze dus niet meer spelen, voor een demonstratie in Nederland haalt ze haar racket wel nog boven.

 

Op zondag 5 juni speelt ze grastennis met Team Kim Clijsters. Tegenstander wordt het team van Kiki Bertens, ook een voormalige profspeelster.

 

Clijsters en Bertens komen niet alleen het terrein op. Bertens kan rekenen op ex-Wimbledon-winnaar Richard Krajicek en onze Elise Mertens. Clijsters heeft voormalig Sjeng Schalken als teamgenoot.

 

De teams dagen mekaar uit in 2 enkelwedstrijden en 1 dubbelmatch. Elke partij bestaat uit één set.

 

Clijsters won het toernooi van Rosmalen in 2003, na een finale tegen Justine Henin. Twee jaar eerder hadden ze de rollen omgedraaid.