Ga naar de inhoud

Kim Clijsters Academy houdt ermee op na financiële doorlichting: "Harde dobber voor Kim"

Deze zomer wordt de stekker getrokken uit de Kim Clijsters Academy. "Het is een harde dobber voor het hele team, en zeker ook voor Kim, maar we hebben hier lang over nagedacht en dit is de enige optie", zegt Ruben Clijsters, neef van Kim.

De Kim Clijsters Academy zag zo'n 8 jaar geleden het daglicht in Bree, de heimat van Kim Clijsters. Sporters konden er terecht voor tennis- en padellessen.

 

Maar na een grondige financiële doorlichting werd beslist om de activiteiten vanaf 1 juli definitief stop te zetten.

 

“Kim had zo’n acht jaar geleden de droom om in Bree een internationale trainingsschool uit te bouwen in een gezellige clubcontext."

 

"Maar onder meer door corona en haar verhuis naar de VS, moeten we die droom nu toch opbergen", zegt Ruben Clijsters, de neef van Kim en manager van de Academy.

 

“Het is een harde dobber voor het hele team, en zeker ook voor Kim. Maar we hebben hier lang over nagedacht en dit is de enige optie.”

 

3 weken geleden maakte Clijsters ook al bekend dat ze haar comeback als tennisster zou stopzetten.

Onder meer door corona en haar verhuis naar de VS, moeten we Kims droom nu toch opbergen

Ruben Clijsters, neef van Kim en manager van de Academy
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Het was een enorme uitdaging en het is ons niet gelukt om het tot een groot succes te laten uitgroeien"

In 2014 zag de Kim Clijsters Academy het levenslicht. In het sportcomplex aan de Watertorenstraat in Bree - waarvan Golazo-baas Bob Verbeeck momenteel meerderheidsaandeelhouder is - verzorgden trainers van de Academy enerzijds trainingen voor de lokale leden van tennisclub De Boneput, maar ook aan internationale spelers en nationale talenten en toppers. 

 

Momenteel trainen meerdere topspelers op de club, met als bekendste namen Elise Mertens (WTA-22) en talent Sofia Costoulas, nummer twee van de wereld bij de junioren, er nog dagelijks. "We gaan afspraken inplannen met iedereen om samen te bespreken wat dit voor hen precies praktisch betekent", zegt Ruben Clijsters.

 

"We wisten op voorhand dat het een enorme uitdaging was om in een provinciestad als Bree een dergelijke internationale school uit te bouwen en we hebben er ook alles aan gedaan om het te doen slagen. Maar na acht jaar moeten we toch vaststellen dat het ons niet gelukt is om dit initiatief tot een echt groot succes te laten uitgroeien."

 

"We hebben er altijd naar gestreefd om democratische prijzen aan te houden voor onze lokale spelers. We wilden het voor iedereen hier mogelijk maken om lessen te volgen via de Academy. Maar dan moeten er natuurlijk voldoende mensen aangetrokken worden."

 

"We zijn er echter niet in geslaagd om een grote groep buitenlandse spelers naar Bree te lokken, wat nodig was om dit verhaal rendabel te maken. Dit door vele factoren, maar het zal geen geheim zijn dat corona ons de laatste jaren ook niet heeft geholpen. Reizen mocht niet, de omstandigheden werden heel moeilijk."