Ga naar de inhoud

Na 37 dagen moet John van den Brom al ophoepelen in Saudi-Arabië

 za 7 mei 2022 21:13
John van den Brom (archieffoto)

Het avontuur van John van den Brom bij de Saudische eersteklasser Al Taawon was er maar een van korte duur. Na een samenwerking van 37 dagen communiceerde de club zaterdag via sociale media dat hun wegen scheiden.

John van den Brom werd eind maart binnengehaald om degradatie naar de tweede klasse te vermijden. Met nog vier speeldagen te gaan, is het ontslag op z'n minst opvallend te noemen. De club communiceerde (nog) niet over de reden achter de stopzetting van de samenwerking.

 

Van den Brom verloor donderdag pas zijn eerste competitiewedstrijd, met 0-4 van El Ettifaq. De voorbije weken was hij met de club in de Aziatische Champions League actief. Daarin  werd twee keer gewonnen, drie keer verloren en een keer gelijkgespeeld.   

 

In de tussenstand in de competitie is Al Taawon 14e, op 16 teams. De laatste drie degraderen. Er staan nog vier wedstrijden op het programma.

 

De 55-jarige Nederlander werd begin december ontslagen bij Racing Genk, vanwege tegenvallende resultaten. Het seizoen voordien had hij de Limburgers naar de tweede plaats in de eindstand en bekerwinst geloodst.   

 

Al-Taawon was voor Van den Brom de derde werkgever buiten Nederland. Eerder was hij in ons land als hoofdcoach aan de slag bij RSC Anderlecht. In Nederland coachte hij onder meer AZ, FC Utrecht en Vitesse.

Gerelateerd: