Ga naar de inhoud

Zwaar gevallen Milan Vader mag ziekenhuis verlaten: "Dokter, bedankt om mijn leven te redden"

 vr 29 april 2022 21:21

Eindelijk goed nieuws voor Milan Vader, de Nederlandse renner van Jumbo-Visma mag het ziekenhuis verlaten na zijn zware val in de Ronde van het Baskenland. Dat maakte hij zelf bekend in een bericht op Instagram. "Ik ben super blij dat ik kan 'wegwandelen' na deze crash. "

De 26-jarige Vader was nog maar aan zijn eerste seizoen in het peloton bezig, toen hij begin april in een afdaling over een vangrail duikelde in de Ronde van het Baskenland. 

 

De toestand van de Nederlander was meteen kritiek. Er moesten onder meer stents in de halsslagaders geplaatst worden. Daarnaast liep Vader bij de val ook gebroken ruggenwervels, een gebroken sleutelbeen en een gebroken schouderblad op. 

 

Nu lijkt er licht aan het einde van de tunnel te komen voor de de voormalige mountainbiker. "De situatie verbetert elke dag en ik ben iets meer dan een week geleden wakker geworden. Ik heb eigenlijk alles terug vanaf nul moeten leren. Zelfs terug kunnen wandelen, ik ben dan ook super blij dat ik kan 'wegwandelen' na deze valpartij."

 

“De laatste drie weken zijn zeer onzeker geweest voor mij en de mensen rondom mij. Dit was de hoofdreden waarom we het nieuws in kleine kring hielden. Het zorgde ervoor dat mijn familie kon focussen op wat echt belangrijk is”, aldus Vader. 

 

Van de valpartij herinnert de Nederlander zich naar eigen zeggen niks meer.“Ik herinner me niets meer van de dag dat ik gevallen ben totdat ik wakker ben geworden, twee weken na de val."

 

Zijn boodschap sluit Vader af met een dankwoordje:"Ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie massale steun. Het heeft me echt kracht gegeven om dit te overwinnen."

 

"Ik zou ook graag de koersdokter van de Ronde van het Baskenland willen bedanken, door zijn snelle handelen heeft hij mijn leven kunnen redden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: