Ga naar de inhoud

Wout van Aert zal zondag aan de start staan van Parijs-Roubaix

Wout van Aert.

Het licht staat op groen: Wout van Aert rijdt zondag Parijs-Roubaix. De artsen van Jumbo-Visma gaven begin deze week een positief advies. "Wouts gezondheid is volledig in orde, maar na een week isolatie is van topvorm natuurlijk geen sprake meer", zegt ploegleider Merijn Zeeman. De ploeg suggereert dat Van Aert vooral als helper start in Compiègne.

Twee weken geleden viel de hemel even op het hoofd van Wout van Aert, zijn fans en zijn ploeg. Het coronavirus had de Belgische kampioen te pakken gekregen net voor de Ronde van Vlaanderen. 

 

Meteen werden ook vraagtekens achter Parijs-Roubaix geplaatst: na een besmetting moeten topsporters voorzichtig opnieuw opbouwen.

 

Bij Jumbo-Visma klinkt het dat de ploeg heel voorzichtig omspringt met besmette renners, maar de ploeg is zeker van zijn stuk. Jumbo-Visma spreekt in een mededeling over "een weloverwogen besluit".

 

“Na een covidbesmetting zijn we uitermate voorzichtig met de gezondheid van onze renners”, zegt Merijn Zeeman. “De medische staf heeft daar een belangrijke rol in en is medebepalend. Dat hebben we heel intensief opgevolgd met elkaar." 

 

"Er is een arts vier dagen bij Wout geweest om te monitoren wat de reactie van training was op zijn lichaam."

Na een week isolatie is van topvorm natuurlijk geen sprake meer.

Merijn Zeeman -Jumbo-Visma

"Wouts gezondheid is volledig in orde. Maar na een week isolatie is van topvorm natuurlijk geen sprake meer. De aanloop naar Roubaix is gemankeerd. Zo mist hij vandaag ook de verkenning en al met al is dat allesbehalve een ideale voorbereiding." 

 

"Neemt niet weg dat een renner als Wout nog een rol kan spelen, bijvoorbeeld in de ondersteuning van Christophe Laporte, Mike Teunissen of Nathan Van Hooydonck.”

 

Selectie Jumbo-Visma: Wout van Aert, Mike Teunissen, Nathan Van Hooydonck, Edoardo Affini, Christophe Laporte, Mick van Dijke en Timo Roosen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.