Ga naar de inhoud

Aster Nzeyimana blikt terug op magische avond in De Kuip: "Dessers was dirigent van oorverdovend concert"

 vr 29 april 2022 18:32

Het vuurwerk is ondertussen uitgedoofd, de bierbekertjes opgekuist. Maar bijna 24 uur na Feyenoord - Marseille, met Cyriel Dessers in de hoofdrol, geniet commentator Aster Nzeyimana nog steeds na: "Dessers en Feyenoord moeten elkaar trouw blijven - ik heb zelden zo'n geslaagd huwelijk gezien."

Je eerste keer vergeet je nooit meer.

 

En ook Aster Nzeyimana zal zich zijn allereerste bezoekje aan de Rotterdamse Kuip nog lang herinneren.

 

"Het was niet normaal", begint de commentator zijn relaas. "Een uur voor de wedstrijd weerklonken al loeiharde technoklassiekers door de boxen. Ik deed ook 25 minuten over de weg van de perszaal naar de commentaarspositie, waar de fans vlak achter me zaten. (lacht) Dan wil je geen Ajax-verleden hebben."

 

Net voor de aftrap barstte het feest helemaal los. "Ronduit indrukwekkend. Volgens een Nederlandse collega was het de zotste avond in jaren. Bij Marseille zijn ze wel wat gewoon, maar toch waren ze overdonderd. Dit hadden ze nog nooit meegemaakt. Je zag dat aan de spelers bij de Fransen, ze werden overrompeld."

 

Door "een perfecte symbiose tussen de speelstijl van Feyenoord en het publiek in De Kuip", volgens Nzeyimana. "De verdienste van trainer Slot. Nu vallen ze aan met de deur open - een voetbalvisie waar het publiek naar verlangde, want onder Advocaat was het allerminst zo."

Weet je dat het nummer 3 in de fanshop van Feyenoord zelfs uitverkocht was donderdag? Allemaal door Dessers.

Aster Nzeyimana

Nzeyimana zag bovendien een landgenoot de spotlights opeisen. Cyriel Dessers trapte Feyenoord met twee goals naar de zege.

 

"Hij is dé perfecte spits voor dit elftal", meent het sportanker. "Dessers zet constant druk, fungeert als een aanspeelpunt en duikt op de perfecte momenten de diepte in. Gisteren was hij de dirigent van een oorverdovend concert."

 

Alleen loopt de huurperiode van Dessers in Rotterdam straks af. En voor Feyenoord wordt het misschien moeilijk om de aankoopsom van 4 miljoen euro neer te tellen. Terug naar Genk dan maar?

 

"Feyenoord pokert heel hard", aldus Nzeyimana. "Maar hij moet er echt blijven, want ik heb zelden zo'n geslaagd huwelijk gezien. Weet je dat het nummer 3 in de fanshop van Feyenoord zelfs uitverkocht was donderdag? Allemaal door Cyriel (hij speelt met nummer 33, red.). Overal waren zijn shirts te zien. En naast "Geen woorden maar daden" weerklonk het vaakst het lied van Dessers."

Gerelateerd: