Ga naar de inhoud

Tim Merlier doet niet mee aan Giro door elleboogblessure

 wo 27 april 2022 11:25
" "
Tim Merlier won vorig jaar in Italië in zijn eerste grote ronde meteen een rit.

Dit jaar zullen we geen overwinningsgebaren kunnen zien van Tim Merlier in de Giro. De sprinter trekt niet naar de Ronde van Italië. Dat bevestigde zijn ploeg Alpecin-Fenix. Bij een val in Parijs-Roubaix blesseerde Merlier zijn elleboog zo zwaar, dat hij niet tijdig fit raakt. Vorig jaar won Merlier in de Giro - zijn eerste grote ronde - meteen een rit.

Renner en ploeg wisten al dat de kans om op 6 mei in Boedapest aan de start te staan heel klein was, gezien de open wonde. De ploeg denkt na over een vervanger, de optie Jasper Philipsen lijkt eerder klein.

 Het is afwachten wanneer Merlier weer in competitie treedt. Vorig jaar reed hij na de Giro, die hij vermoeid verliet, de Tour, waar hij ook een rit won. Merlier was dit jaar niet voorzien voor de Tour, Philipsen wel.

Gerelateerd: