Ga naar de inhoud

Drama voor Marianne Vos: ze test enkele uren voor Parijs-Roubaix positief op corona

 za 16 april 2022 10:42

De nummer twee van Parijs-Roubaix voor vrouwen van vorig jaar, Marianne Vos, zal vandaag niet starten in de Hel van het Noorden. De Nederlandse heeft zaterdagochtend positief getest op het coronavirus. "De teleurstelling is enorm", reageert Vos.

Een positieve zelftest zaterdagochtend bracht onheilspellend nieuws voor Marianne Vos. Haar ploeg Jumbo-Visma liet meteen een tweede test uitvoeren en ook die bleek positief. Vos kan dus niet starten in Parijs-Roubaix. Ook al heeft ze geen klachten.

"De teleurstelling is enorm”, reageert een aangeslagen Vos. “Ik heb uitgekeken naar deze wedstrijd. Toen ik vanmorgen positief testte, stortte de wereld even in. Maar ik sta achter het beleid van de ploeg." 

 

"Je moet met je gezondheid geen risico’s nemen. Ik ga naar huis, ik neem rust en ik hoop dat ik me goed blijf voelen."

 

Marianne Vos was een van de favorieten voor de zege vandaag. Vorig jaar werd ze tweede op 1'17" van winnares Elizabeth Deignan. 

 

Zo start Parijs-Roubaix voor vrouwen zonder de nummer een en twee van vorig jaar. Deignan is er niet bij door een zwangerschap.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: