Ga naar de inhoud

Heeft Wout van Aert iets te zoeken in Luik-Bastenaken-Luik? "Hij kan op alle parcoursen uit de voeten"

 wo 13 april 2022 13:08
Zien we de Belgische driekleur volgende week blinken in Luik-Bastenaken-Luik?

Door zijn coronabesmetting miste Wout van Aert al de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race. Achter Parijs-Roubaix staat voorlopig nog een vraagteken. Er wordt gefluisterd dat de Belgische kampioen daarom zijn voorjaar zal verlengen tot in Luik. Heeft Van Aert iets te zoeken in Luik-Bastenaken-Luik? Dirk De Wolf, winnaar in 1992, denkt van wel.

Van Aert is volop bezig aan zijn wederopbouw na een coronabesmetting die hem weghield van Vlaanderens Mooiste en de Amstel Gold Race, waar hij een titel te verdedigen had. 

 

De kopman van Jumbo-Visma is ondertussen weer aan het trainen in Spanje, maar of hij zondag ook Parijs-Roubaix rijdt, dat wil het team nog niet zeggen. Er wordt ondertussen gefluisterd dat Van Aert voor het eerst Luik-Bastenaken-Luik zal rijden, de laatste klassieker van het voorjaar.

 

Een goed idee? "Zeker en vast", is het duidelijke antwoord van ex-renner Dirk De Wolf, winnaar van La Doyenne in 1992. "Hij heeft in de Tour en Tirreno-Adriatico al bewezen dat hij voldoende bergop kan."

 

"Het zou een mooie wedstrijd zijn om aan zijn programma toe te voegen, zeker nu hij eventjes heeft stil gelegen."

 

Maakt Wout van Aert ook een kans om te winnen in Luik-Bastenaken-Luik? "Absoluut, hij kan op alle parcoursen uit de voeten, denk ik. Hij zal zeker zijn streng trekken. Zeker met de sterkte van zijn ploeg met ook nog Primoz Roglic, Jonas Vingegaard en Tiesj Benoot."

Wout van Aert heeft in de Tour en Tirreno-Adriatico al bewezen dat hij voldoende bergop kan.

Dirk De Wolf

"Week extra om te herstellen"

Jumbo-Visma verkent morgen het parcours van Parijs-Roubaix. Dan zullen we ook meer weten over een eventuele deelname aan de Helleklassieker. "Als hij er morgen niet bij is, dan zal hij alles op Luik-Bastenaken-Luik zetten", schat De Wolf in.

 

"Zomaar starten om gewoon mee te rijden, dat zal hij zondag niet doen, denk ik. Als hij er nu zondag niet bij is, heeft hij natuurlijk nog een week extra om te herstellen en klaar te zijn voor Luik-Bastenaken-Luik. Ik verwacht dan ook dat hij goed genoeg zal zijn om daar een rol van betekenis te spelen."

Gerelateerd: