Ga naar de inhoud

Wout van Aert mag weer beginnen met de trainingen, maar de Amstel zondag komt te vroeg

 wo 6 april 2022 14:59
Van Aert
Zien we Wout van Aert opnieuw in actie in Parijs-Roubaix?

Jumbo-Visma heeft het licht op groen gezet voor Wout van Aert om na zijn coronabesmetting weer voorzichtig te herbeginnen met de training. De Amstel Gold Race van zondag, waar hij titelverdediger is, zal hij nog niet rijden, maar Parijs-Roubaix een week later lijkt wel weer tot de mogelijkheden te behoren.

Wout van Aert werd enkele dagen voor de Ronde van Vlaanderen ziek, een coronabesmetting zo bleek uiteindelijk. Erg veel leek Van Aert hier niet van af te zien en dus heeft de medische staf bij Jumbo-Visma nauwelijks een week later al toestemming gegeven om de trainingen te hervatten.

 

Voor de Amstel Gold Race neemt de Nederlandse formatie wel nog geen risico. Daar wordt Van Aert aan de kant gehouden. Tiesj Benoot, Christophe Laporte en Tom Dumoulin zijn de kopmannen, aangevuld met Mike Teunissen, Nathan Van Hooydonck, Timo Roosen en Jos van Emden.

 

Mogelijk zien we Van Aert een week later wel weer aan de start van Parijs-Roubaix, waar hij alsnog dat felbegeerde monument in de wacht kan slepen dit voorjaar. De Brabantse Pijl, op woensdag, kan Van Aert niet rijden omdat Jumbo-Visma daar niet op de deelnemerslijst staat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.