Ga naar de inhoud

Tiger Woods maakt zo goed als zeker comeback op de Masters: "Ik denk dat ik kan winnen"

 di 5 april 2022 17:41
Woods
Is Tiger Woods op zijn 46e nog fit genoeg om mee te strijden met de toppers van nu?

Als de laatste test morgen goed uitpakt, dan zal Tiger Woods deze week op de mythische Masters in Augusta zijn eerste toernooi spelen in anderhalf jaar. De Amerikaanse topgolfer lag lange tijd in de lappenmand na een zware crash met zijn auto. Toch denkt hij dat hij nog kan meedoen met de allerbesten.

In 2019 zorgde Tiger Woods op de Masters al voor een onwaarschijnlijke comeback, toen hij na meer dan 10 jaar droogte zijn 15e majortitel in de wacht wist te slepen.

 

Daarna geraakte Woods weer in het sukkelstraatje. Blessures hielden hem de laatste jaren vaker dan hem lief was van de golfbaan. Na een zwaar auto-ongeluk in februari 2021 leek het sukkelstraatje van Woods een doodlopende straat te worden.

 

De ene operatie volgde de andere op, maar Woods had nog altijd een zoveelste comeback voor ogen. De voorbije dagen dook hij plots op op de training, onder immense belangstelling van het publiek.

 

"Zoals ik me vandaag voel, denk ik dat ik ga spelen", zegt Woods. Als zijn rug het ook volhoudt op de 9 holes die hij woensdag wil afwerken, komt hij donderdag aan de afslag.

 

Woods jaagt dus nog altijd op een 16e majortitel, waarmee hij weer wat dichter bij het ultieme record van Jack Nicklaus (18 stuks) zou geraken. Zelf gelooft hij er nog in. "Ik denk dat ik hier kan winnen", liet Woods optekenen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: