Ga naar de inhoud

Done deal: transfervrije Mile Svilar tekent voor 5 jaar bij AS Roma

 vr 25 maart 2022 13:42

Alle handtekeningen zijn gezet. Mile Svilar (22) speelt de komende jaren bij AS Roma. Het Belgische keeperstalent, dat koos voor de Servische nationale ploeg, tekende een contract voor vijf seizoenen in Italië. Svilar verlaat Benfica transfervrij nadat hij er op het achterplan verzeild geraakte.

Mile Svilar heeft het wel voor clubs met een roemrijke geschiedenis. De talentvolle doelman doorliep de jeugdopleiding van Anderlecht, trok vervolgens naar het Portugese Benfica en kiest nu voor AS Roma. Hij tekende er een contract voor vijf seizoenen.

 

Bij de Italiaanse traditieclub wil Svilar zijn carrière nieuw leven inblazen. De keeper haalde de wereldpers nadat Benfica hem in het Champions League-duel tegen Manchester United voor de leeuwe gooide en hij zo de jongste doelman ooit op het kampioenenbal werd.

 

Sindsdien viel de hype rond Svilar stil. Amper drie basisplaatsen - verspreid over evenveel seizoenen - zouden volgen bij de hoofdmacht van Benfica. Zijn trainers kozen steevast voor meer ervaren sluitstukken als Odisseas Vlachodimos en Helton Leite.

 

Toch schotelde Benfica de Belg een nieuwe overeenkomst voor, maar Svilar weigerde omdat hij geen goed gevoel had bij het sportieve project. AS Roma maakte van de kans gebruik om de transfervrije doelman te strikken.

 

In Rome moet Svilar de concurrentie aangaan met Rui Patrício. Later zal de club de transfer ook officieel communiceren.

Lees ook: