Ga naar de inhoud

Aanklacht tegen Quincy Promes omgezet van doodslag naar moord

 wo 9 maart 2022 18:47

Nog maar net werden meer details bekend over de steekpartij waarbij de Nederlandse voetballer Quincy Promes betrokken was, of de aanklacht tegen hem is al verzwaard. Hij zal vervolgd worden voor poging tot moord in plaats van poging tot doodslag. Daardoor riskeert hij ook een zwaardere straf. 

Quincy Promes wordt beschuldigd dat hij op 25 juli 2020 na afloop van een familiefeestje zijn neef in zijn knie heeft gestoken. Promes zelf ontkent de zaak, maar uit telefoontaps van de politie blijkt dat Promes er openlijk over vertelde aan zijn vader (zie Lees ook). 

 

Het openbaar ministerie wilde hem eerst vervolgen voor poging tot doodslag, maar verzwaart de aanklacht nu naar poging tot moord. Bij die laatste aanklacht is er sprake van voorbedachte raad en zijn zwaardere straffen mogelijk. 

 

Uit de telefoongesprekken met zijn vader lijkt het erop dat Promes gewacht heeft met het aanvallen van zijn neef tot het feest ten einde was. Promes zegt in het gesprek: "Je kan wel zeggen: alcohol, want als ik zo dronken was, zou ik hem in het begin van het feest al pakken. Ik heb toch netjes gewacht."

 

De advocaat van het slachtoffer had al een procedure gestart om Promes te vervolgen voor poging tot moord, maar dat is nu niet meer nodig.

 

De strafzaak staat op 31 maart op de planning.

Lees ook: