Ga naar de inhoud

Onderzoek naar dood Diego Maradona afgerond: 7 personen berecht voor doodslag

Maradona stierf eind 2020 na een hartaanval.

Het gerechtelijk onderzoek naar de omstandigheden waaronder voetbalicoon Diego Maradona is overleden, is na meer dan een jaar afgerond. De zaak komt nu voor de rechtbank, dat meldt de Argentijnse tv-zender TN. Er zijn zeven verdachten die worden vervolgd voor doodslag.

Maradona overleed op 25 november 2020 na een hartaanval. Hij was 60 jaar oud. Kort daarvoor had hij nog een hersenoperatie ondergaan. Al snel ontstond er na het overlijden van de voetballegende argwaan in zijn thuisland.

 

Een medisch panel van twintig experts dat de dood van Maradona heeft onderzocht, stelde dat hij ontoereikende medische zorg had ontvangen, was verwaarloosd en langdurig had geleden voordat hij overleed.   

 

Er zijn nu zeven verdachten die worden vervolgd voor doodslag. Als ze worden veroordeeld, riskeren ze celstraffen tot 25 jaar. Een van de verdachten is Maradona's lijfarts Leopoldo Luque.

 

De openbare aanklagers hebben een stevig dossier opgebouwd tegen de verdachten, die allemaal "hebben nagelaten de juiste medische handelingen te verrichten, waardoor zij de gezondheidstoestand van Maradona hebben verergerd en hem in een situatie van hulpeloosheid hebben gebracht", citeert TN uit het 29 pagina's tellende document. 

 

Het verzoek om een strafproces moet voor 13 april zijn ingediend bij de rechtbank. Alle verdachten hebben de beschuldigingen ontkend.