Oekraïner Andrij Jarmolenko krijgt enkele dagen rust van West Ham: "Om te bekomen"

  Andrij Jarmolenko wordt enkele dagen niet op het clubterrein verwacht.

  Andrij Jarmolenko kan op de steun van West Ham rekenen. De Oekraïner krijgt van zijn club enkele dagen rust na de Russische inval in zijn thuisland. "Hij was helemaal ondersteboven van de gebeurtenissen", getuigt trainer David Moyes. En hij is lang niet de enige Oekraïense voetballer die zich zorgen maakt.

  "Het is perfect mogelijk om eens een dagje wat anders te doen dan voetballen, mocht hij dat zelf willen", stak Alfred Schreuder zijn speler Eduard Sobol een hart onder de riem.

   

  En Sobol is lang niet de enige Oekraïense voetballer die afziet van het conflict in zijn thuisland. In de Premier League krijgt West Ham-aanvaller Andrij Jarmolenko enkele dagen rust "om te bekomen van de schok".

   

  "Ik heb hem donderdag gesproken en hij was toen helemaal ondersteboven van de gebeurtenissen", deelde David Moyes. "We hopen dan ook allemaal dat zijn familie veilig is. We gunnen hem nu enkele dagen rust."

  Hoe zou je zelf reageren als je familie hebt in een oorlogsgebied?

  Pep Guardiola over Zinchenko

  Ook zijn landgenoot bij Manchester City, Oleksandr Zinchenko, is geschokt door de gebeurtenissen. "Hij maakt zich zorgen", weet coach Pep Guardiola. "Hoe zou je zelf reageren als je familie hebt in een oorlogsgebied?"

   

  Toch is Zinchenko bereid te spelen dit weekend. “Oleksandr is een ongelooflijk sterke man. Het is erg moeilijk voor hem, maar hij traint geweldig en wil morgen spelen indien het nodig is."

   

  Vitalii Mykolenko, een van de tegenstanders van Guardiola en Manchester City op zaterdag, twijfelt nog of hij aantreedt met Everton.

  De PL-wedstrijden van de betrokken spelers: