Ga naar de inhoud

meest recent

Vandenbempt: "In de telraammatchen van de 1/8e finales voorspel ik 20 goals"

 di 15 februari 2022 06:12

Heeft u thuis een telraam staan? Zo eentje waarmee we als kleuter leren tellen op school. Peter Vandenbempt adviseert u het er vanavond en morgen dan bij te nemen als u naar Salzurg-Bayern en Sporting tegen Manchester City in de Champions League kijkt. 

Twee ploegen van "Vollgas"

Even terug naar november 2020. In de groepsfase van de Champions League duelleren Bayern München en Salzburg twee keer meteen na elkaar op speeldag drie en vier. 

 

In Salzburg wordt het 2-6 voor de Duitsers, in de terugmatch wint Bayern met 3-1. Twaalf doelpunten over twee matchen dus. Het inspireert Peter Vandenbempt in onze podcast De Tribune tot de term "telraammatchen".

 

Maar er is meer dan alleen veel goals waarom het duel tussen Salzburg en Bayern woensdagavond erg aantrekkelijk kan worden.

Het leuke aan Salzburg is dat ze zichzelf altijd blijven heruitvinden. Meer nog dan Leipzig.

Aster Nzeyimana

"Beide ploegen hebben gemeen dat ze "vollgas" voetbal spelen", kijkt Aster Nzeyimana uit naar het duel. "Salzburg heeft met Matthias Jaissle een beetje de nieuwe Julian Nagelsmann binnengehaald. Dus het is bij wijze van spreken de oude tegen de nieuwe Nagelsmann."


"Zulke matchen aan 200 procent, zie ik graag. Wat ik ook leuk vind aan Salzburg is dat ze zichzelf altijd blijven heruitvinden. Meer nog dan Leipzig. Als je de sterren van morgen wil bekijken, dan moet je naar de match van Salzburg kijken." 


"Iemand als Karim Adeyemi is het soort speler waar mijn hart sneller voor slaat. Heel snel, goede dribbel en kunnen scoren."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bayern is nooit saai

Bayern München is torenhoog favoriet voor het duel met Salzburg. Onder Julian Nagelsmann is de club opnieuw een nieuwe weg ingeslagen. 

 

"Ik vind het te vergelijken met de situatie toen Pep Guardiola aankwam bij Bayern", zegt Nzeyimana. "Ze namen allebei een ploeg over die op het toppunt van zijn kunnen stond. De uitdaging was om er toch nog iets beters van te maken."

 

"Nagelsmann is er in geslaagd om ze nog beter te maken dan onder Hans-Dieter Flick als je er objectieve statistieken bij haalt. Ze scoren meer, creëren meer kansen en geven minder kansen weg."

 

Salzburg gaat een pak rammel krijgen, voorspelt Peter Vandenbempt. In de groepsfase haalde Bayern 18 op 18, scoorde het 22 goals in 6 matchen en kreeg het er 3 tegen.

 

"Bayern is nooit saai. Het grote verschil tussen Bayern en andere ploegen die te sterk zijn voor een tegenstander, is dat Bayern altijd blijft voetballen. Ze stoppen niet bij 2-0. Er is altijd iets te beleven en daarom vind ik ze de meest aantrekkelijke ploeg van de Champions League."

 

"Als ik er de andere telraammatch van deze week bijneem, dan heb ik het over Sporting-City, dan voorspel ik voor de heen- en terugmatchen (dus in totaal vier matchen) 20 doelpunten."

Bayern stopt niet bij 2-0. Er is altijd iets te beleven en daarom vind ik ze de meest aantrekkelijke ploeg in de Champions League.

Peter Vandenbempt

"Voor City is Sporting nog een voorrondematch"

Wanneer wint Pep Guardiola met Manchester City de Champions League? In een zoveelste poging ligt dit jaar Sporting uit Lissabon als hindernis op de weg.

 

Sporting is momenteel de nummer twee in Portugal, een land met twee clubs in de 1/8e finales, maar toch lijken de Portugezen niet meer dan een kiezelsteentje op de weg van City.

 

"Voor City is dit nog een voorrondematch", vindt Peter Vandenbempt." City heeft in de Premier League sinds eind oktober niet meer verloren. Ze hebben PSG van het kastje naar de muur gespeeld in de groepsfase. Club Brugge deed ook werkelijk alles om het ze moeilijk te maken, maar ze speelden zo goed."

 

Of moet Sporting hopen op een vreemde beslissing van City-trainer Pep Guardiola, zoals ook Lyon en Tottenham eerder goed uitkwam? 

 

"Nee, hij doet het elk jaar in een latere fase van het toernooi en aangezien hij het vorig jaar pas deed in de finale tegen Chelsea, kunnen we vermoeden dat hij het nu misschien is afgeleerd."

Guardiola maakt elk jaar pas later en later een vreemde beslissing. Dus we kunnen vermoeden dat hij het nu is afgeleerd.

Peter Vandenbempt
Lees ook:

Beluister De Tribune