Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
24
0
0
0
0
0
0
2
KV Mechelen
23
0
0
0
0
0
0
3
STVV
20
0
0
0
0
0
0
4
Standard
17
0
0
0
0
0
0
5
Westerlo
15
0
0
0
0
0
0
6
OH Leuven
15
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
0
0
0
0
0
0
0
2
KV Mechelen
0
0
0
0
0
0
0
3
STVV
0
0
0
0
0
0
0
4
Standard
0
0
0
0
0
0
0
5
Westerlo
0
0
0
0
0
0
0
6
OH Leuven
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
0
0
0
0
0
0
0
2
KV Mechelen
0
0
0
0
0
0
0
3
STVV
0
0
0
0
0
0
0
4
Standard
0
0
0
0
0
0
0
5
Westerlo
0
0
0
0
0
0
0
6
OH Leuven
0
0
0
0
0
0
0

AA Gent doorbreekt stilte, laatste waarschuwing voor Mboyo en Schepens

 di 8 februari 2022 13:25

Het bleef lang stil bij AA Gent, maar vandaag heeft de club gereageerd op de negatieve manier waarop ze de voorbije weken in het nieuws is gekomen door met name speler Ilombe Mboyo en sportief adviseur Gunther Schepens. Het clubbestuur wil "met deze open communicatie reageren op een zekere onvrede bij de supporters en partners".

Mboyo kwam vorige maand in het nieuws, nadat hij een nachtje in de cel had moeten doorbrengen na een ruzie met geweld tegenover zijn partner. Schepens legde eind januari een positieve ademtest af, nadat hij 4 auto's had geramd in Wetteren.

Rond beide zaken bleef het stil bij Gent, tot nu. Het bestuur richtte zich rechtstreeks tot supporters, sponsors en business partners: "De manier waarop de club in beeld kwam in die persberichten, heeft ons geraakt. We willen een club zijn die respect, integriteit en openheid uitstraalt."

"We willen ook een club zijn die sportief hoog scoort en financieel gezond is."

De club van voorzitter Ivan De Witte slaat mea culpa: "We begrijpen dat er een minder positieve perceptie is ontstaan en willen reageren met een aantal antwoorden op korte en langere termijn."  

Over Mboyo: "Geweld tegen vrouwen is onaanvaardbaar"

AA Gent veroordeelt het gedrag van Mboyo. "De club wil duidelijk stellen dat ze onder geen beding geweld tegen vrouwen kan en zal aanvaarden. Hierover werden binnen de club duidelijk acties genomen en richtlijnen gegeven."

"Omdat de zaak-Mboyo ook een persoonlijke aangelegenheid is, kunnen we niet over de inhoud publiekelijk communiceren. Hoe dan ook zal bij een volgend incident elke betrokkene van de club die zich op dat vlak misdraagt, uitgesloten worden."

Ilombe Mboyo (m).

Over Schepens: "Samenwerking stopt bij een volgende keer"

AA Gent veroordeelt ook het dronkenrijdenincident van Schepens: "De club keurt dit gedrag sterk af. Gunther werd verwittigd dat indien dit nogmaals voorvalt, het onmogelijk zal zijn om de samenwerking voort te zetten."

Gunther Schepens.

Gent herhaalt vertrouwen in algemeen directeur Michel Louwagie

Vorige maand werd clubbestuurder Michel Louwagie doorverwezen naar de rechter in Operatie Zero rond fraude en omkoping in het Belgische voetbal. Daarop reageerde Gent wel al eerder. "Na studie van de stukken en verder beraad behoudt de club zijn vertrouwen in haar algemeen directeur", werd die steun nog eens herhaald.

AA Gent beseft dat de relatie met de fans de voorbije maanden onder druk kwam te staan. Maar de communicatie en het overleg zal binnenkort makkelijker worden, kondigt de club aan. "We staan aan de vooravond van de definitieve oprichting van een supportersraad bestaande uit 4 groepen die onderling een akkoord hebben bereikt."

In zijn conclusie haalt het bestuur de banden met supporters en partners aan met een optimistische en positieve boodschap. "We werken hard aan de toekomst en we zijn er zeker van dat ook onze supporters en partners zullen waarderen dat we een combinatie zoeken van goede sportieve resultaten en een gezond financieel beheer."

"Ook willen we de waarden en normen van de club duidelijk maken en doen naleven. En we beklemtonen dat we het signaal betreffende communicatie en transparantie goed hebben ontvangen."

"Iedereen kan er zeker van zijn dat op lange termijn een mooie toekomst voor de club het belangrijkste doel is en dat we niet zomaar lukraak te werk willen gaan."

We willen de waarden en normen van de club duidelijk maken en doen naleven. En we beklemtonen dat we het signaal betreffende communicatie en transparantie goed ontvangen hebben.

Bestuur van AA Gent
Lees ook: