Raad van Bestuur AA Gent behoudt vertrouwen in Michel Louwagie, betrokken in Operatie Zero

De Raad van Bestuur van AA Gent heeft de betrokkenheid van manager Michel Louwagie in Operatie Zero besproken. "Op basis van het dossier en na een interne bespreking bevestigt de Raad van Bestuur haar volle vertrouwen in Michel Louwagie."

Michel Louwagie is een van de 57 namen uit het voetbal die in het schandaal rond fraude en omkoping naar de rechter zijn doorverwezen. Vanwege die mogelijke betrokkenheid zette Louwagie al een stapje terug als vertegenwoordiger van de Pro League bij de KBVB. Maar bij Gent blijft hij stevig in het zadel als manager.

 

"De Raad van Bestuur heeft kennis genomen van het ontwerp van vordering vanwege het Openbaar Ministerie alsook van de persberichten betreffende het dossier ‘propere handen’ en meer specifiek wat haar CEO Michel Louwagie aangaat."

 

"Op basis van het dossier en na interne bespreking bevestigt de Raad van Bestuur haar volle vertrouwen in Michel Louwagie, als persoon en als algemeen manager in de uitoefening van zijn functie."

 

"Uiteraard bevestigt de Raad van Bestuur ook haar volle vertrouwen in de lopende rechtsgang en zal zij indien nodig haar volledige medewerking verlenen aan de rechterlijke instanties."

 

"De Raad van Bestuur beklemtoont dat in dit complex, zeer specifiek dossier en in dit stadium, een correcte, objectieve en professionele berichtgeving essentieel is. Tot slot bevestigt de Raad van Bestuur haar streven naar een transparante voetbalwereld."