Juventus wint de strijd om Servisch godenkind Dusan Vlahovic

Dusan Vlahovic maakt de overstap van Firenze naar Turijn, van Fiorentina naar Juventus. Zowat alle Europese topclubs zaten achter de Servische topspits, maar de naar verluidt 70 miljoen euro van Juventus volstond om het pleit te winnen.

Dusan Vlahovic is een jeugdproduct van Partizan Belgrado, maar die club verliet hij op zijn 18e al voor een avontuur bij Fiorentina.

 

Aanvankelijk viel de jongeling niet bijzonder op, maar vorig seizoen begon Vlahovic plots op volle toeren te draaien en vooral te scoren. Uiteindelijk zou hij in 108 matchen 49 keer scoren voor de Florentijnen.

 

De naam van Vlahovic gonsde door de catacomben van heel wat topclubs in Europa, maar Juventus toonde de meeste daadkracht. Naar verluidt volstond 70 miljoen euro, wat hem de duurste wintertransfer in Italië maakt.

 

Uitgerekend op zijn 22e verjaardag mocht Vlahovic zijn contract tekenen. Hij zal bij Juventus rugnummer 7 dragen.