Arsenal-fans bekogelen matchwinnaar Rodri: "Gefrustreerd met het resultaat"

  Het toiletpapier vloog in het rond na de 1-2.

  In Engeland draaide Arsenal-Manchester City uit op een beladen topper. De scheidsrechter en de VAR speelden een hoofdrol, net als City-middenvelder Rodri. De Spanjaard maakte de winnende treffer in de slotseconden en vierde dat voor de Arsenal-aanhang, waarna hij bekogeld werd met toiletpapier, bekers en flesjes.

  Minuut 94: Rodri werkt de winnende goal in doel. De Spanjaard gaat uit de bol, ontdoet zich van zijn shirt en schreeuwt het uit. De fans van Arsenal? Die konden dat moeilijk slikken en gooiden met alles wat ze in hun handen kregen.

   

  De actie van de thuissupporters zorgde voor wat ophef, toch laat de middenvelder van City dat niet aan zijn hart komen. 

   

  "We hadden het moeilijk in de eerste helft", zei hij na de wedstrijd. "In de tweede helft kwamen we meer in ons spel. Ik moet zeggen dat Arsenal een sterke partij speelde, maar wij toonden de mentaliteit van een kampioen."

  Kevin De Bruyne bovenop het rommeltje.

  Arsenal T2-Stuivenberg: "Hadden moeten winnen"

  In het kamp van de thuisploeg waren de reacties minder vrolijk na affluiten. T2 Albert Stuivenberg zat op de bank, omdat Mikel Arteta positief testte op corona. De Nederlander bleef achter met lege handen... en veel frustraties.

   

  "We zijn erg gefrustreerd met het resultaat van de wedstrijd. Zeker, wanneer je ziet hoe we spelen tegen een van de beste ploegen van de wereld", vertelde Stuivenberg.

   

  "Nu 0 punten in handen hebben, voelt erg zuur. We hadden de wedstrijd moeten winnen." Dat gaf ook City-coach Guardiola toe: "Arsenal was beter."

  Waarom gaat de scheids het VAR-scherm niet raadplegen?

  Albert Stuivenberg

  De hulptrainer van Arteta kwam ook nog eens terug op een discutabele penalty voor de bezoekers uit Manchester. 

   

  "Ik mis consistentie in de beslissingen", is Stuivenberg kritisch. "Er staat een scherm van de VAR aan de rand van het veld. Waarom zou je dat niet eens raadplegen als scheids? Dat hij het niet doet, vind ik best teleurstellend."

  Kevin De Bruyne trapt het afval van het veld.

  De goal en viering van Rodri:

  Lees ook: