Rodri velt hard verdict over Arsenal met winning goal in de 94e minuut

  1. 31' - Doelpunt - Bukayo Saka (1 - 0)
  1. 90+5' - Geel - Bernardo Silva
  2. 90+5' - Geel - Rodri
  3. 90+3' - Doelpunt - Rodri (1 - 2)
  4. 84' - Verv. Bukayo Saka door Mohamed Elneny
  5. 71' - Verv. Alexandre Lacazette door Emile Smith Rowe
  6. 69' - Geel - Rob Holding
  7. 64' - Geel - Bukayo Saka
  8. 63' - Verv. Martin Ødegaard door Rob Holding
  9. 63' - Verv. Gabriel Jesus door Ilkay Gündogan
  10. 59' - Geel 2 - Gabriel
  11. 57' - Doelpunt strafschop - Riyad Mahrez (1 - 1)
  12. 56' - Geel - Gabriel
  13. 55' - Geel - Granit Xhaka
  31'goalBukayo Saka1 - 0
  57'penalty goalRiyad Mahrez1 - 1
  90+3'goal Rodri1 - 2

  Manchester City heeft de eerste voetbaltopper van het nieuwe kalenderjaar gewonnen. Arsenal leidde bij de rust nog verdiend na een treffer van Saka, maar na een penaltygoal voor Mahrez en kort erop rood voor Gabriel ging het helemaal mis. Toch duurde het tot de extra tijd voor Rodri de 1-2 in doel duwde.

  De eerste match van 2022 in Engeland ontgoochelde niet, tenzij dan voor de supporters van Arsenal. Het zag er nochtans schitterend uit, want met af en toe oogstrelend voetbal kwam Arsenal op voorsprong, een schuiver van Saka.

   

  Saka de held, maar Xhaka de antiheld na de rust. Nogal onbeholpen ging hij in op Bernardo Silva. De ref wuifde het protest van City weg, maar de VAR liet hem naar de beelden kijken. Mahrez zette de penalty om.

   

  Het was de start van een dolle fase, waarin Aké eerst op heroïsche wijze een bal van de lijn redde voor City en Gabriel vervolgens op een dwaze manier tegen een 2e gele kaart aanliep.

   

  Arsenal hield met zijn tienen goed stand, maar een typische De Bruyne-inswinger in de extra tijd zorgde dan toch voor de wanorde waar City al een hele tijd naar zocht. Rodri was buiten zinnen na zijn doelpunt, misschien wel een heel belangrijke goal in de titelrace.

  Rodri viert zijn doelpunt uitbundig

  De openingstreffer van Saka

  De strafschop voor Manchester City

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  2. Ilkay Gündogan (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Gabriel Martinelli (Arsenal). tweede helft, minuut 96.
  3. Gele kaart voor Bernardo Silva van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 95
  4. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Kevin De Bruyne (Manchester City) stond buitenspel. tweede helft, minuut 95.
  5. Gele kaart voor Rodri van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 95
  6. Rodri (Manchester City) staat op de juiste plaats om de rebound in doel te werken. tweede helft, minuut 93.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Rodri van Manchester City. 1, 2.
  8. João Cancelo (Manchester City) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 93.
  9. Kieran Tierney (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op João Cancelo (Manchester City). tweede helft, minuut 92.
  10. Er komen 6 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  11. Bij Arsenal wordt de hoekschop genomen door Emile Smith Rowe. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 91.
  12. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Rúben Dias (Manchester City) stond buitenspel. tweede helft, minuut 88.
  13. Rúben Dias (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Aaron Ramsdale (Arsenal). tweede helft, minuut 88.
  14. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Kevin De Bruyne (Manchester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 87.
  15. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Arsenal, Mohamed Elneny erin, Bukayo Saka eruit
  16. De ref fluit voor een fout, Raheem Sterling (Manchester City) heeft hands gemaakt. tweede helft, minuut 82.
  17. Rúben Dias (Manchester City) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 82.
  18. Manchester City krijgt een vrije trap. Bukayo Saka (Arsenal) haalde Raheem Sterling onderuit. tweede helft, minuut 80.
  19. João Cancelo (Manchester City) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 80.
  20. Bukayo Saka (Arsenal) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 76.