Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
10910
2
Aryna Sabalenka
7498
3
Coco Gauff
7313
4
Elena Rybakina
6673
5
Jessica Pegula
4655
61
Markéta Vondroušová
4090
71
Zheng Qinwen
3945
82
Maria Sakkari
3925
9
Ons Jabeur
3748
10
Jelena Ostapenko
3493

ATP maakt zich "ernstige zorgen" om Peng Shuai, maar volgt voorbeeld WTA niet

 do 2 december 2021 18:13
Peng Shuai beschuldigt een toppoliticus van misbruik.

De internationale mannentennisbond ATP is niet van plan om de Chinese tennistoernooien van de kalender te halen in navolging van de WTA. De tennisfederatie voor vrouwen nam gisteren forse maatregelen om een doorbraak te forceren in de situatie rond Peng Shuai.

Het dossier-Peng Shuai zorgt al weken voor opschudding in de tenniswereld. De 35-jarige Chinese is al bijna drie weken van de radar verdwenen, nadat ze een Chinese toppoliticus had beschuldigd van misbruik. 

 

Het internationaal Olympisch Comité (IOC) had ondertussen wel al twee keer contact met Peng Shuai, maar die gesprekken leker eerder georchestreerd. Daarom heeft de WTA alle toernooien in China opgeschort.

 

De ATP, die het mannentennis beheert, lijkt dat niet meteen van plan. "De situatie rond Peng Shuai blijft ernstige zorgen baren en de antwoorden schieten vooralsnog tekort", zegt voorzitter Andrea Gaudenzi in een statement.

 

"We dringen opnieuw aan voor een directe communicatielijn tussen de speelster en de WTA om een duidelijker beeld te scheppen van haar situatie."

 

"We weten dat sport een positieve invloed kan hebben op de maatschappij en geloven dat een globale aanwezigheid ons de beste kansen geeft om kansen te creëren en een impact te hebben." Vooral de woorden "globale aanwezigheid" lijken veelzeggend. 

Djokovic betuigt steun voor beslissing WTA

Nummer 1 van de wereld Novak Djokovic sprak wel al zijn steun uit voor de beslissing van de WTA.  "Ik sta volledig achter het standpunt van de WTA, omdat we niet voldoende informatie hebben over Peng Shuai en haar welzijn", zei de Serviër tijdens de Davis Cup in Madrid. "Haar gezondheid is van het grootste belang voor de tenniswereld."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: