Ga naar de inhoud

Rode Duivels zijn straks niet aan proefstuk toe: Herbeleef dé 5 topmomenten van deze generatie

 do 1 december 2022 06:15
De Rode Duivels kwalificeerden zich voor de 5e keer op rij voor een groot toernooi.

De teneur rond de nationale ploeg is dit WK eerder somber. Pessimisme of heimwee naar weleer? Deze generatie Rode Duivels heeft België immers al vaker laten kirren van plezier. Kunnen we vanavond opnieuw vieren als vanouds? Een overzicht van de 5 beste momenten van onze Rode Duivels.

WK 2014: Eerste feestje voor 'Gouden Generatie'

Niets zo mooi als de eerste keer. Deze generatie Rode Duivels plaatste zich dankzij twee doelpunten van Lukaku in Kroatië (jawel) voor het WK 2014 in Brazilië. Het eerste grote succes van de "Gouden Generatie."

 

Ook op het toernooi in Brazilië charmeerden de Rode Duivels. Zo zal vooral de wedstrijd tegen de Verenigde Staten in de 1/8e finales voor vreugdetaferelen zorgen in België. Doelman Tim Howard leek bij momenten wel onklopbaar. 

 

In de reguliere speeltijd, althans ...

EK 2016: Referentiematch tegen Hongarije

#TousEnFrance. Met die slagzin en heel wat vertrouwen trokken de Rode Duivels - die toen voor het eerst bovenaan de wereldranglijst prijkten - naar het EK. 

 

Na een gemiste start tegen Italië zetten de Belgen Ierland en Zweden opzij voor een plaats in de 1/8e finales. Daarin peuzelden de Duivels onder leiding van een wervelende Eden Hazard Hongarije op. Een referentiematch.

WK 2018: 2x in de ban van onze Bronzen Belgen

Met een historische 28 op 30 freewheelen de Rode Duivels naar het WK van 2018. Winnen was een gewoonte geworden.

 

Ook op het wereldkampioenschap in Rusland deden onze Rode Duivels het land -tegen alle verwachtingen in - twee keer serieus daveren.

 

Eerst na een uitzichtloze situatie tegen Japan, nadien onder hevige druk van een Braziliaans sterrenensemble. Belgische seismologen noteerden tot twee keer toe een piek.

EK 2021: De avond van de Hazards

De topwedstrijd die nog vers in ons collectief geheugen zit.

 

Na een feilloze 9 op 9 in de groepsfase van het EK in 2021 komt België uit tegen Portugal, de titelverdediger.

 

In een duel op het scherpst van de snee kon Thorgan Hazard ons met een furieus afstandsschot nog voor de rust op 1-0 zetten. Een voorsprong die de Belgen met bloed, zweet en tranen verdedigden.

 

Bij het laatste fluitsignaal ging zelfs Cristiano Ronaldo op de knieën. Siuuuu!

WK 2022: Een zesde delirium?