Ga naar de inhoud

Poolse rodelaar mag ziekenhuis verlaten na zware crash op olympische baan

 vr 12 november 2021 11:47
Mateusz Sochowicz is een van de atleten die zich opmaakt voor de Olympische Winterspelen.

Rodelaar Mateusz Sochowicz die eerder deze week bij een testevent op de olympische baan zware verwondingen opliep, mocht vandaag het ziekenhuis verlaten. De Pool crashte tegen een gesloten poortje, dat volgens de Poolse federatie open had moeten staan.

Rodelaar Mateusz Sochowicz knalde eerder deze week met hoge snelheid tegen een versperring op de olympische baan in Peking. Sochowicz crashte keihard (lees: met ongeveer 60 km/u) op een gesloten poortje, dat volgens de Poolse federatie open had moeten staan. 

 

De onfortuinlijke 25-jarige Pool liep een complexe breuk aan het linkeronderbeen, enkele snijwonden en kneuzingen op. Daaraan werd hij intussen met succes geopereerd.


Bij hetzelfde testevent zouden ook twee rodelaars positief getest hebben op het coronavirus. Beiden zijn overgebracht naar een quarantainehotel. De namen van de twee rodelaars zijn niet bekendgemaakt. Volgens Huang Chun van het organisatiecomité gaat het om twee sporters uit hetzelfde land.

bekijk ook: