Ga naar de inhoud

Poolse rodelaar knalt keihard op gesloten poortje op olympische piste

 di 9 november 2021 17:43
Mateusz Sochowicz
Mateusz Sochowicz in actie tijdens de Winterspelen van 2018.

Minder dan 3 maanden voor de start van de Olympische Winterspelen in Peking heeft een 25-jarige Pool zich zwaar verwond op de rodelpiste. Tijdens een training knalde hij keihard op een poortje met een gebroken knie, kneuzingen en snijwonden als gevolg.

Mateusz Sochowicz is een van de atleten die zich opmaakt voor de Olympische Winterspelen die op 4 februari van start gaan in de Chinese hoofdstad Peking. De 25-jarige rodelaar zal wellicht een kruis moeten maken over zijn deelname. 

 

Sochowicz crashte keihard (lees: met ongeveer 60 km/u) op de olympische piste. Een poortje, dat volgens de Poolse federatie open had moeten staan, was gesloten. 

 

Sochowicz liet zijn slee wegschieten en hoopte zichzelf nog over het poortje te katapulteren, maar dat lukte niet. Met een gebroken knie, kneuzingen en snijwonden mocht de onfortuinlijke Pool nog van geluk spreken. Hij had de zware crash overleefd.

 

Na een moeizame reddingsoperatie, Sochowicz bleef een halfuur op het ijs liggen, is hij geopereerd.

 

"Ik maak het goed. Al zal ik wel even moeten overstappen in een rolstoel", laat de Pool weten met een komische noot op Facebook.

Het Internationaal Olympisch Comité gaat de zaak nu onderzoeken. "Wij nemen dit ongeval zeer ernstig", klinkt het. "Het organisatiecomité en de rodelfederatie zullen de baan en de omstandigheden nauwkeurig onder de loep nemen."

 

Met een afdaling van 2 kilometer is de olympische baan van Peking de langste piste ter wereld.

bekijk ook: