Ga naar de inhoud

Na Scifo moeten ook de broers Mpenza Moeskroen verlaten

 ma 18 oktober 2021 12:20
" "
Mbo Mpenza was de directeur voetbal in Henegouwen.

Niet alleen hoofdcoach Enzo Scifo is het slachtoffer van de slechte resultaten bij Moeskroen. In zijn zog moeten ook Mbo en Emile Mpenza ophoepelen bij de rode lantaarn in de 1B Pro League. Mbo was er aan de slag als directeur voetbal, zijn jongere broer Emile was assistent van Scifo.  

Scifo kreeg donderdag zijn C4 op zijn bord na een 2 op 21 in de competitie. Een nederlaag in een oefenmatch tegen eerstenationaler Mandel United was de druppel.

 

Moeskroen wilde met Scifo en de 2 broers Mpenza aanknopen met het triomfantelijke verleden van de club. De 2 boegbeelden kwamen in juni bij de club, maar enkele maanden later kende het mooie verhaal een abrupt einde.

 

De trainerswissel leverde geen effect op: gisteren verloor Moeskroen met 3-0 in Lommel. "Een nieuw debacle", noemt de club het in een persbericht. En het is meteen ook de uitleg waarom Mbo Mpenza mag gaan.

 

"De voormalige Rode Duivel kwam op de club aan met de bedoeling een competitieve groep en staf samen te stellen, maar hij kon niet voldoen aan de verwachtingen van de directie. Gezien de resultaten moest de directie ingrijpen." Ook broer Emile, die bij de staf van Scifo zat, kreeg zijn ontslagbrief.

Philippe Saint-Jean krijgt de verantwoordelijkheid om een nieuw project op de rails te zetten. Hij mag een nieuwe staf samenstellen. Saint-Jean blijft ook zijn opleidingswerk bij de club vervullen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: