Ga naar de inhoud

Verlies tegen amateurs van Mandel United is voor Scifo de nederlaag te veel

 do 14 oktober 2021 14:29

Enzo Scifo (55) is niet langer trainer van Excel Moeskroen. De hekkensluiter in 1B pakte dit seizoen nog maar 2 punten in 7 wedstrijden. De nederlaag in een oefenduel tegen Mandel United (1e Amateur) van afgelopen dinsdag kostte Scifo vandaag zijn kop.

Scifo begon aan zijn tweede termijn bij Moeskroen met één duidelijk opdracht: de club meteen weer naar 1A loodsen na de degradatie uit de Jupiler Pro League.

 

Maar op het veld was weinig van die ambities te merken. Na een dramatische seizoenstart met amper 2 op 21 staat de Henegouwse club troosteloos laatste in 1B.

 

Vandaag werd Scifo door de clubleiding dan ook bedankt voor bewezen diensten, nota bene na een nederlaag in een oefenduel.

"Na lange besprekingen na de nederlaag in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Mandel United kwam de directie van Moeskroen tot de conclusie dat zij de coach moest laten gaan", lezen we. 

 

De ex-international wordt (voorlopig) vervangen door het duo Philippe Saint-Jean en Olivier Croes.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.