Ga naar de inhoud

Het dagboek van de vriendin van Stuyven: "Shit is getting real"

 do 23 september 2021 12:02

Het WK op de weg is zondag een thuiswedstrijd voor Jasper Stuyven, die geboren en getogen is in Leuven. Zijn partner Elke Bleyaert gunt ons elke dag een inkijkje in deze bijzondere week.

Gisteravond heb ik Jasper weggebracht naar het hotel van de Belgen in Mechelen. Toen had ik toch het gevoel: shit is getting real.

 

Het was de laatste keer dat ik hem zag tot na de koers, maar we zijn het gewoon om vaak afscheid van elkaar te moeten nemen. Ik heb hem nog meegegeven dat hij er vooral van moet genieten. Dit zal hij nooit meer meemaken, een WK in zijn eigen streek.

 

Stress hebben we nog niet, maar sinds deze ochtend is het hier in Leuven allemaal wel beginnen te leven. Jasper beseft nu ook dat het vanaf nu voor echt is.

 

Ik ben zelf vanochtend ook al eens de sfeer gaan opsnuiven in de binnenstad van Leuven. Ik moet nu alles te voet doen, want met de auto geraak je er nog moeilijk door.

 

Onderweg heb ik heel veel kinderen zien supporteren. Die kindjes werden gek bij elke fietser die passeerde. Dat was schitterend.

 

Ik ben ook nog een 60-tal petten gaan afhalen voor de fans van Jasper. Die heb ik naar het restaurant gebracht waar we zondag zullen zitten. "Jappe, local hero" staat erop. Eerst wou ik het een verrassing houden, maar 3 dagen geleden heb ik het hem toch gezegd.

 

Want dat maakt dit WK wel heel fijn. Normaal gezien zit je ergens alleen in het buitenland tijdens het WK, maar nu kun je het met al die mensen rondom je beleven. De sfeer zal immens zijn, ik kan het mij amper voorstellen.

 

(lees voort onder de foto)

pet
Fotomodel Gust met de supporterspet van Jasper Stuyven.

Op de kamer met Wout

De komende dagen zal Jasper een kamer delen met Wout. Ze komen goed met elkaar overeen, ze zijn al heel lang vrienden.

 

Wat hij in zijn vrije momenten doet, weet ik eigenlijk niet, want ik ben er dan nooit bij. Ik vermoed dat hij wat naar Netflix kijkt en een beetje babbelt met Wout.

 

Ik ben zelf ook heel goed bevriend met Sarah, de vrouw van Wout. Ook Astrid, de vriendin van Yves, ken ik goed. We sturen elkaar regelmatig berichtjes. Al heeft het nu geen zin om elkaar nog meer op te fokken.

 

Straks ga ik het parcours nog verkennen. Samen met Cameron Vandenbroucke, de dochter van Frank, begeleiden we een groep studenten van Deloitte. We rijden 60 kilometer, wat nog wel moet lukken. Al is het een pittig parcours!

 

Jasper doet vandaag ook een verkenning met de Belgische ploeg. Ik denk niet dat ik hem achteraf nog tips zal moeten geven. Niemand kent dit parcours beter dan hij.

 

Tot morgen!

 

Elke

Lees ook: