Ga naar de inhoud

Dagboek van vriendin Stuyven: "WK op 300 meter van ouderlijk huis is iets speciaals"

 ma 20 september 2021 13:29
Elke Bleyaert is de vriendin van Jasper Stuyven.
Elke Bleyaert is de vriendin van Jasper Stuyven.

Het WK op de weg is zondag een thuiswedstrijd voor Jasper Stuyven, die geboren en getogen is in Leuven. Zijn partner Elke Bleyaert gunt ons elke dag een inkijkje in deze bijzondere week.

Vlaggen voor Jasper, tekeningen op ramen en aanmoedigingen van Leuvenaars. Het was speciaal om gisteren samen met Jasper los te rijden in Leuven. 

 

Een WK dat eindigt op 300 meter van zijn ouderlijk huis, is toch wel iets
unieks. Dat merken we nu al.

 

Jasper noemde het gisteren losrijden, maar voor mij voelde het meer als een brommertraining. In het spoor van Jasper moest ik anderhalf uur gas
geven om hem bij te houden. 

 

Jasper was tijdens ons tochtje nog zo lief om 2 keer een sprintje aan te trekken voor mij. 

 

Als we door het raam staren, kijken we uit op het WK-parcours. Maar toch probeer ik nog niet te veel bezig te zijn met het WK. 

 

Het zou niet goed zijn voor Jasper als ik de hele week gestresseerd zou rondlopen als een kieken zonder kop. Jasper ontspannen houden is belangrijk deze week.

Gisteren zijn we anderhalf uur gaan losrijden. Jasper was zo lief om 2 keer de sprint aan te trekken voor mij.

"Met familie en vrienden supporteren in restaurant in Bondgenotenlaan"

Vanmorgen is Jasper samen met onze hond Gustje naar de bakker gewandeld. Gustje is een Franse bulldog en moest eigenlijk Jules heten. Maar toen we hem voor het eerst zagen, vonden we dat het veel meer een Gustje was.


Zondag zal Gustje baasje Jasper niet aanmoedigen langs het parcours, hij blijft veilig thuis. 

 

Voor familie en vrienden hebben we zondag de hele dag restaurant Fragma afgehuurd in de Bondgenotenlaan. Nu ik eraan denk, zal ik me wel moeten reppen om op tijd aan de aankomst te zijn.


Wat de uitkomst zondag ook is, Jasper moet vooral genieten van dit WK in zijn thuisstad. Maar natuurlijk hopen we dat er een Belg wint.

Elke