Dagboek vriendin Stuyven: "Thuis ontspannen we met "De Verhulstjes""

  Het WK op de weg is zondag een thuiswedstrijd voor Jasper Stuyven, die geboren en getogen is in Leuven. Zijn partner Elke Bleyaert gunt ons elke dag een inkijkje in deze bijzondere week.

  "Op onze laatste avond thuis gaan we naar Vive le Vélo"

  Vandaag is het onze laatste avond samen voor het WK van zondag, maar romantisch zal dat niet zijn. We gaan naar Vive le Vélo. Ze komen ons straks al halen hier in Leuven.

   

  De opname had niet later in de week moeten vallen voor Jasper, maar gelukkig is het WK ook niet morgen. Het is fijn dat hij daar nog tijd voor maakt want het is vooral voor mij dat we naar daar gaan.

   

  Ik lanceer morgen "The Women Peloton", een project dat de kwaliteit voor vrouwen op de fiets wil verbeteren. Ook voor mij is het dus een drukke week. Ik ben een beetje mijn eigen WK aan het rijden.

   

  Maar het is niet zo dat Jasper mij plots moet ondersteunen in het huishouden. We houden ons normale ritme aan. Hij doet hetzelfde als anders. Ik kook wel bijvoorbeeld, maar dat geeft me ook rust. Met de training kan ik hem niet helpen, hier wel.

  Ook voor mij is het een drukke week. Ik ben een beetje mijn eigen WK aan het rijden.

  "Wout kwam eigenlijk naar ons maar de koffie was op"

  Gisterenavond ging ik ook al voor radiozender MNM naar het chocolade-atelier van de familie Stuyven. Het is echt druk dus. Ik heb zelf amper tijd om te fietsen.

   

  Maar zo hebben we ook geen tijd om alles te lezen en te bekijken over het WK. Dat beperken we thuis ook wel. Hier willen we zoveel mogelijk ontspannen. Gisterenavond hebben we bijvoorbeeld naar "De Verhulstjes" gekeken. We zijn grote fan.

   

  Dat is bij ons dan wel niet met een zak chips. Ik met een boterham met choco en Jasper met zijn yoghurtje en besjes.

   

  Gisteren werd Jasper ook nog gespot op een terrasje aan de Leuvense vaart samen met Wout van Aert. Wout kwam eigenlijk hier thuis iets drinken, maar onze koffie was op.

  Elke