Ga naar de inhoud

meest recent

Van der Breggen wint haar 4e Giro, Amerikaanse Rivera sterkste in slotetappe

 zo 11 juli 2021 16:08
Anna van der Breggen
Anna van der Breggen pakt haar 4e eindwinst in de Giro.

Anna van der Breggen wint in haar afscheidsjaar voor de vierde keer de Giro Donne.  Ze stelde haar roze trui veilig door in de aanval te gaan in de slotetappe. De Amerikaanse Coryn Rivera was de snelste in de sprint en zette de laatste rit achter haar naam.

Etappe 10 beloofde nog een stevige rit met heel wat hoogtemeters te worden voor het peloton. In een heuvelachtige openingsfase koos Anna van der Breggen voor de vroege vlcuht.

 

De Nederlandse van SD Worx kreeg het gezelschap van onder meer Lucinde Brand (Trek-Segafredo) en Coryn Rivera (Team DSM). Op de laatste klim naar Ruttars achtte de Amerikaanse haar moment gekomen. Slechts drie rensters konden haar tempo volgen.

 

In een spannende eindsprint had Rivera genoeg reserve om Lizzie Deignan te remonteren. De Zwitserse Elise Chabbey kwam als derde over de streep. 

 

Anna van der Breggen verdedigde met verve haar roze leiderstrui. De afscheidnemende renster steekt zo haar vierde eindzege in de Grio op zak.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag rit 10:

1. Coryn Rivera (VS): 2:56'40"

2. Elizabeth Deignan (VK): z.t.

3. Elise Chabbey (Zwi): + 03"

4. Anna van der Breggen (Ned): +03"

5. Emma Cicilie Norsgaard (Den): +23"

 

Eindklassement:

1. Anna van der Breggen (Ned): 27:00'55"

2. Ashleigh Moolman-Pasio (Zu-Afr): + 1'43"

3. Demi Vollering (Ned): + 3'25"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: