Ga naar de inhoud

Nederlandse Wiebes sprint naar 2e ritzege in Giro Donne

 vr 9 juli 2021 16:43
Lorena Wiebes mocht het zegegebaar maken.
Lorena Wiebes mocht het zegegebaar maken.

De Nederlandse Lorena Wiebes (Team DSM) heeft de achtste etappe van de Ronde van Italië voor vrouwen gewonnen. Ze haalde het na 129 kilometer in een massasprint voor de Deense Emma Norsgaard en de Italiaanse Maria Vittoria Sperotto.

Drie rensters kleurden de vlakke etappe van San Vendemiano naar Mortegliano in de vlucht: Giorgia Vettorello, Anastasia Carbonari en Natalia Studenikina. Pas zes kilometer voor de aankomst zat hun aanval erop. 

 

Nadien leidde Coryn Rivera haar amper 22-jarige ploeggenote Wiebes naar de ritzege. Het is de tweede ritzege van Wiebes in deze Giro, en al de zesde voor Nederland. 

 

Bovendien blijft Anna van der Breggen (SD Worx) onveranderd aan de leiding van het klassement. De wereldkampioene heeft een voorsprong van bijna drie minuten op haar Zuid-Afrikaanse ploeggenote Ashleigh Moolman.    

 

De Giro Donne eindigt zondag. Morgen finisht de negende rit bovenop Monte Matajur, een beklimming van net geen 14 kilometer.

Uitslag rit 8

1. Lorena Wiebes (Ned) 

2. Emma Norsgaard (Den) z.t.

3. Maria Vittoria Sperotto (Ita)

4. Lisa Brennauer (Dui)

5. Marianne Vos (Ned)

Klassement na rit 8

1. Anna van der Breggen (Ned)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.