Brazilië klopt Chili met 10 man en treft Peru in halve finale Copa

za 3 juli 2021 10:35
Brazilië is het gastland.
Paqueta (l) is de matchwinnaar, Neymar en Richarlison vieren mee.

De eerste halve finale op de Copa America is bekend: gastland Brazilië schakelde met 10 man Chili uit met het kleinste verschil (1-0) en treft nu Peru, dat het na strafschoppen haalde van Paraguay.

Brazilië is de titelverdediger en door de coronacrisis plots ook het gastland. Tegen rivaal Chili maakte kort na de rust Lucas Paqueta de enige goal, de middenvelder was net ingevallen.

Enkele minuten later moest de thuisploeg met zijn tienen voort na een rode kaart voor Gabriel Jesus, die schuldbewust was na een zware ingreep. De Chilenen konden evenwel niet profiteren van het mannetje meer. Neymar en co. hielden de zege in Rio thuis.

Een goal van Eduardo Vargas iets na het uur werd door de VAR nog afgekeurd vanwege buitenspel.

De goal van Brazilië:

De rode kaart van Gabriel Jesus

Penalty's helpen Peru verder tegen Paraguay

Eerder op de avond had Peru Paraguay gewipt in Goiania. De match was een spektakelrijke rollercoaster met 6 goals, gekruid met een penaltyreeks.

Voor Paraguay begon de match het best, want aanvoerder Gustavo Gomez opende in de 11e minuut de score. Peru reageerde met 2 goals van Lapadula voor de rust. Paraguay verloor zijn aanvoerder met rood (2x geel) op slag van rust, wat de zaken flink compliceerde, maar toch kon Alonso voor een gelijke stand zorgen.

Toen Yotun Peru in de 80e minuut weer op voorsprong bracht, leek de buit binnen, maar Peru verloor toen ook een mannetje met een 2e gele kaart en Avalos zorgde in de slotminuut voor de 3-3. Geen verlengingen in Rio, maar wel strafschoppen moesten beslissen.

Daarin miste Paraguay 3 keer, Peru 2 keer. Trauco trapte de beslissende binnen.

Trauco, de beslissende penaltynemer, wordt gevierd. Hij is de man die het hoogst te zien is.