Spuwincident kost Marcus Thuram 6 matchen en 40.000 euro

  Marcus Thuram heeft van de Duitse voetbalbond een schorsing van zes wedstrijden gekregen. De aanvaller van Borussia Mönchengladbach haalde afgelopen weekend de internationale pers na een spuwincident. De 23-jarige Fransman moet ook een boete van 40.000 euro betalen. 

  De 13e speeldag in Duitsland werd ontsierd door een spuwincident in het duel tussen Borussia Mönchengladbach en Hoffenheim. Na een tussenkomst van de videoref werd Thuram met rood naar de kant gestuurd. Hij had Hoffenheim-verdediger Stefan Posch in het gezicht gespuwd. 

   

  Onaanvaardbaar, zeker in de huidige coronacontext. De spits verontschuldigde zich enkele uren nadien voor zijn gedrag, maar wordt door de bond toch bestraft met zes matchen schorsing. De schorsing geldt zowel in wedstrijden van de Bundesliga als Duitse beker. Thuram moet vijf duels effectief brommen, de zesde partij is voorwaardelijk tot 21 december volgend jaar.   

   

  Eerder legde Mönchengladbach zijn aanvaller zelf al een sanctie op na het spuwincident. De Franse international moet een maandloon aan een goed doel schenken.