Marcus Thuram moet maandloon aan goed doel schenken na vulgair spuwincident

 zo 20 december 2020 13:50
Het potje van Marcus Thuram kookt over.
Het potje van Marcus Thuram kookt over.

Borussia Mönchengladbach heeft zijn aanvaller Marcus Thuram gestraft voor het spuwincident van gisteren. De Franse international moet een maandloon aan een goed doel schenken.

In het thuisduel tegen Hoffenheim op de 13e speeldag in de Bundesliga moest Thuram na 77 minuten - op aangeven van de videoref - met rood naar de kant. Hij had Hoffenheim-verdediger Stefan Posch in zijn gezicht gespuwd. 

 

De spits excuseerde zich 's avonds voor zijn ontoelaatbare gedrag (nog eens extra erg in deze coronatijden), maar hangt niettemin een lange schorsing boven het hoofd. Zijn club Mönchengladbach heeft zijn speler vandaag al een eerste sanctie opgelegd.

 

"Vanochtend had ik een lang gesprek met Marcus. Hij heeft zich nogmaals verontschuldigd", verklaart sportdirecteur Max Eberl. 

 

"We kennen Marcus nu al bijna twee jaar. We kennen zijn omgeving, zijn ouderlijk huis. Wat gisteren gebeurd is, past niet bij hem. Thuram heeft me verzekerd dat hij niet opzettelijk naar Stefan Posch heeft gespuwd."

Het incident:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees ook: