Ga naar de inhoud

Pro League over voetballers op lockdownfeestjes: "Onbegrijpelijk en onaanvaardbaar"

 di 15 december 2020 16:24
De Pro League hekelt het gedrag van enkele voetballers.

Het Belgische voetbal laat zich niet van zijn beste kant zien. Bij KV Oostende en Westerlo werden spelers betrapt op samenscholingen die niet stroken met de huidige coronavoorschriften. De Pro League reageert scherp: "We vragen sancties die aantonen dat dit gedrag niet aanvaard kan worden."

Bij KV Oostende (1A) en Westerlo (1B) zitten ze met een coronakater. Het gaat niet om (nieuwe) besmettingen, wel om spelers die de huidige coronamaatregelen genegeerd hebben.

 

De Pro League, de vereniging van profclubs, is niet te spreken over deze gang van zaken. 

 

"We hebben vernomen dat spelers van verschillende clubs betrapt werden bij het overtreden van de Covid-19 bepalingen, met name door het organiseren of bijwonen van samenkomsten die buiten de huidige wettelijke bepalingen vallen", klinkt het.

 

"De Pro League had reeds contact met minister Ben Weyts en veroordeelt net als de minister van Sport deze inbreuken ten strengste."

 

"Het is onbegrijpelijk en onaanvaardbaar, gezien de inspanningen en investeringen de clubs, de Pro League en de overheid gedaan hebben en doen om de Pro League-competities te laten plaatsvinden."

 

"En dat terwijl ook de clubs kampen met besmettingen binnen hun kernen en vooral als je weet welke inspanningen in de samenleving en door supporters geleverd worden om deze moeilijke periode door te komen."

 

"De Pro League nam reeds contact met de betrokken clubs met de uitdrukkelijke vraag om sancties te nemen die aantonen dat dit gedrag niet aanvaard kan worden."

Het is onbegrijpelijk en onaanvaardbaar, gezien de inspanningen en investeringen de clubs, de Pro League en de overheid gedaan hebben en doen om de Pro League-competities te laten plaatsvinden.

Pro League
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.