Ga naar de inhoud

Westerlo-voetballers betrapt op lockdownfeestje: club voorziet "gepaste sanctie"

 di 15 december 2020 12:52
" "
Westerlo maakte geen namen bekend om privacyredenen.

Het voorbije weekend werden enkele spelers van Westerlo betrapt op een lockdownfeestje. De club uit 1B Pro League reageerde vandaag: "We zullen een gepaste sanctie voorzien."

Om privacyredenen geeft Westerlo geen namen of details. "Wij hebben akte genomen van de berichten in de pers en de nodige informatie ingewonnen. We respecteren in elk geval de privacy van onze voetballers voor gebeurtenissen die in hun privéleven plaatsvinden. We vinden het dan ook niet opportuun om hun namen of verdere details vrij te geven."

 

"De betrokken spelers mogen zich aan een boete verwachten die integraal aan een goed doel zal worden geschonken", klinkt het in een mededeling.

 

"Daarnaast knopen we ook een gesprek met hen aan. We gaan na waar het is misgelopen. We blijven de regels herhalen en doen er alles aan om een herhaling van deze gebeurtenissen te voorkomen. Deze zaak handelen we intern verder af."

 

KVC Westerlo betreurt de feiten. "Voetballers hebben een voorbeeldrol en de regels hieromtrent zijn heel duidelijk. Niet alleen vanuit de overheid is hier duidelijk over gecommuniceerd, maar ook binnen KVC Westerlo zijn de regels altijd helder meegedeeld."

 

"Deze regels zijn dikwijls herhaald en er was niet de minste twijfel over wat al dan niet is toegestaan. We betreuren dan ook de feiten en vinden de gebeurtenissen onacceptabel."

 

"Wie de coronaregels overtreedt, wordt beboet. Dat is voor iedereen zo, ook voor voetballers. Door de grotere verantwoordelijkheid die zij dragen, zowel in hun voorbeeldrol als ten opzichte van hun collega-voetballers, vinden we het echter opportuun om hier ook intern gevolg aan te geven."

De mededeling van Westerlo:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.