Ga naar de inhoud

KV Oostende zet contract van doelman Ondoa stop na organiseren lockdownparty

 di 15 december 2020 14:03
Ondoa zat al op een zijspoor bij KVO.

De dagen van Fabrice Ondoa (24) bij KV Oostende zijn geteld. De Kameroense doelman moet opkrassen bij de kustploeg. KVO aanvaardt niet dat de keeper een lockdownparty georganiseerd heeft.

"Tijdens de nacht van zaterdag op zondag werd de Oostendse politie opgeroepen omwille van geluidsoverlast in het appartementsgebouw van Fabrice Ondoa in de Koningsstraat", schrijft KVO op zijn website. 

 

"Het bleek om een lockdownparty te gaan waarbij een tiental personen alle coronamaatregelen met de voeten trad. Toen de politie ter plaatse kwam, werden zij bovendien verbaal belaagd door de feestvierders en werden er 11 PV’s opgesteld."

 

"Als voetbalclub kunnen wij dergelijk egoïstisch en onverantwoord gedrag niet tolereren”, aldus Executive President Gauthier Ganaye. 

 

"We zijn opgelucht dat wij tot nu toe nog geen enkele covidbesmetting gehad hebben en we doen er ook alles aan om dat zo te houden. Daarom wijzen we onze spelers steevast op hun plichten en zij nemen ook hun verantwoordelijkheid op. De coronaprotocollen worden strikt nageleefd."

 

"KVO als club staat boven het individu en gezien de ernst van deze feiten zien we ons dan ook genoodzaakt om de ontslagprocedure ten opzichte van Fabrice Ondoa in gang te zetten.”

 

Ondoa verhuisde in 2018 naar de kust, maar bij "het nieuwe" KVO paste de doelman al niet meer in de plannen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.