Haalt Depay alsnog EK? Nederlander traint weer op veld bij Lyon

  Memphis Depay op zijn individuele training in Lyon

  Raakt Memphis Depay dan toch op tijd klaargestoomd voor het EK? Nadat de aanvaller in december zijn kruisbanden had gescheurd, werd er meteen een kruis gemaakt over zijn deelname. Toch doet de Nederlander er alles aan om er alsnog bij te zijn: "Het moet bloed, zweet en tranen kosten."

  Na zijn blessure in een competitiewedstrijd scheurde Depay de kruisbanden in zijn linkerknie. De herstelperiode duurt normaal zo'n zes maanden.

   

  Daardoor is het erg onzeker of Depay de komende zomer aan het EK kan deelnemen. Een grote aderlating voor het Nederlands elftal, dat daarmee één van zijn sterkhouders ziet uitvallen.

   

  Met zijn rentree op het trainingsveld heeft Depay een nieuwe stap gezet. De aanvaller oefende voor het eerst individueel op het speelveld van Olympique Lyon. Hij trainde eerder voorzichtig in de fitness.

  De Nederlander heeft tot 14 juni de tijd om te herstellen, wanneer Oranje zijn eerste wedstrijd tegen Oekraïne speelt. Op instagram toonde de 25-jarige Depay zich alvast strijdvaardig: "You gotta put blood, sweat and tears in this sh*t".