Dick Advocaat moet Feyenoord naar veiligere wateren loodsen

  Voor Advocaat is het zijn derde interim-klus in drie jaar tijd.

  Dick Advocaat (72) wordt tot het einde van het seizoen interim-trainer bij Feyenoord. Hij neemt over van Jaap Stam, die begin deze week zelf opstapte na de pandoering tegen Ajax. "Als ik de club kan helpen, doe ik dat graag", zegt hij.

  Jaap Stam trok daags na de 4-0-pandoering tegen Ajax zijn conclusies en stapte na vier maanden bij Feyenoord op. Lang hebben de Rotterdammers niet moeten zoeken naar een opvolger: ex-bondscoach Dick Advocaat neemt over tot het einde van het seizoen.

   

  Advocaat heeft de smaak te pakken met de interim-klusjes. Bij Sparta Rotterdam kon hij de degradatie niet vermijden, maar een jaar later dwong hij wel Europees voetbal af met FC Utrecht. Nu moet hij Feyenoord weghalen van de ontgoochelende twaalfde plek.

   

  "Als ik de club kan helpen, doe ik dat graag", zegt hij. "In 2016 heb ik dat al eens gedaan door mee te kijken met Giovanni van Bronckhorst toen het ook even wat minder ging. Ik kijk ernaar uit om de selectie te ontmoeten en op het veld te staan."

   

  Advocaat heeft al heel wat watertjes doorzwommen als trainer. Hij stond al aan het roer bij PSV, Glasgow Rangers, Borussia Mönchengladbach, Zenit Sint-Petersburg, AZ, Sunderland, Fenerbahçe, Sparta Rotterdam en FC Utrecht. Als bondscoach was hij actief voor de Rode Duivels, Nederland, Rusland, Zuid-Korea en de Verenigde Arabische Emiraten.