"Wat een idioot ben ik toch". Shaun Murphy miste donderdag op de prestigieuze Masters nog een uitgelezen kans op een 147-maximumbreek, maar ultiem ging het mis. Toch pakte het nummer 7 van de wereld vandaag alweer zijn revanche Op weg naar de zege tegen Mark Allen - die hem een plekje in de Masters-finale opleverde - klaarde hij het klusje wél. Tot groot jolijt van zichzelf en het publiek. Bekijk het moment hieronder.
Wat een moment op de Masters.
Shaun Murphy plaatste zich zaterdag in het Alexandra Palace van Londen als eerste voor de finale van het Masters en deed dat op de mooiste der manieren: met een 147-maximumbreak incluis.
Murphy keek na enkele tactische spelletjes tegen een 0-2-achterstand aan tegen de Noord-Ier Mark Allen. Via breaks van 83 en 54 nam hij bij 3-2 het voortouw.
In het zesde frame toverde 'The Magician' dan in één beurt vijftien keer rood en zwart en alle kleuren weg, goed voor de achtste maximumbreak dit seizoen, de 210e in de geschiedenis. Voor Murphy is het al de negende 147. Daarmee doet hij even goed als Stuart Bingham.
Alleen Ronnie O'Sullivan (15), John Higgins (13) en Stephen Hendry (11) potten er nog meer weg.
Het was een van de mooiste momenten van mijn carrière.
"Het was een van de mooiste momenten van mijn carrière", vertelde hij zelf. "Ik verpestte mijn mogelijkheid enkele dagen geleden nog, maar dit wilde ik al van kindsbeen af."
Twee dagen geleden kwam Murphy in zijn kwartfinale tegen Neil Robertson (WS-20) ook al erg dicht bij een maximum, maar snookerde hij zichzelf op geel. Ook deze keer dreigde hij even positie te verliezen, maar ging het wel goed.
Na het kunststukje van Murphy kon Allen met een 54 nog tot 4-3 terugkomen, maar daarmee had 'The Pistol' zijn laatste schot gelost.
's Werelds nummer een Judd Trump en wereldkampioen Kyren Wilson (WS-2), die vrijdag Luca Brecel (WS-8) in de kwartfinales uitschakelde, spelen zaterdagavond de tweede halve finale.
De finale wordt zondag naar een best of nineteen gespeeld. Murphy gaat dan voor een vierde Triple Crown-zege. Zowel het UK Championship (2008), het Masters (2015) als het wereldkampioenschap (2005) won hij één keer.
De winnaar krijgt een cheque van 350.000 pond (413.000 euro) overhandigd, de runner-up wordt 140.000 pond (165.000 euro) rijker. Voor de Order of Merit heeft dat geen gevolgen. Het Masters is geen rankingtoernooi.