Spring naar de inhoud

Revaliderende Alexander Doom zat "mentaal diep" na Parijs: "Afwachten of ik indoorseizoen kan doen"

Revaliderende Alexander Doom zat "mentaal diep" na Parijs: "Afwachten of ik indoorseizoen kan doen"
 zo 27 oktober 2024 14:12

Hoe zou het nog gaan met Alexander Doom? 3 maanden geleden verpestte een zure blessure zijn olympisch avontuur. "Zelf wil ik graag een indoorseizoen lopen, maar we willen geen risico nemen", zegt Doom, die als toeschouwer aanwezig is in de CrossCup in "zijn" Roeselare.

We draaien de klok een kleine 3 maanden terug.

 

Alexander Doom wou na een sensationaal seizoen de kers op de taart zetten tijdens de Spelen in Parijs. Maar in de halve finales van de 400 meter gaf Doom geblesseerd op.

 

Pubalgie was de spelbreker.

"In het begin zat ik mentaal wel wat diep. Je wil zo goed mogelijk presteren en dat is jammer genoeg niet gelukt", blikt Doom terug op die moeilijke periode.

Onder de vleugels van zijn nieuwe coaches Tine Bex en Koen Bellemans timmert Doom aan zijn comeback. "Ik heb nu vooral veel op de fiets en de crosstrainer gezeten. Sinds deze week ben ik ook met tempoloopjes begonnen."

 

Zullen we Doom deze winter opnieuw indoor kunnen bewonderen?

"Zelf zou ik dat heel graag doen. Maar de medische staf is er momenteel geen voorstander van", zegt de Europese kampioen en wereldkampioen indoor op de 400 meter.

"We zullen zeker geen risico nemen, want het WK outdoor in Tokio is volgend jaar het hoofddoel."

Druk van buitenaf

Sinds dat briljante seizoen rusten er hoge verwachtingen op de schouders van Doom.

“De druk ligt sowieso wel hoger dan vroeger. Soms heb ik het er wel iets moeilijker mee, zeker in Parijs. Toen sprak men niet enkel meer over een finaleplaats, maar ook over een medaille", zucht Doom.

"Dat zijn verwachtingen die mensen me opleggen. Ik probeer daar wat afstand van te nemen en die druk wat weg te houden. Ik focus nu vooral op het opbouwen van mijn conditie en ik ben benieuwd hoe snel dat zal gaan.”

 

Nu de Borlées hebben afgezwaaid, zullen de Belgian Tornados volgend jaar een facelift ondergaan. Doom kijkt uit naar de jonge garde die klaarstaat.

“Florent (Mabille) heeft in de olympische finale bewezen wat hij kan. Daniel (Segers) heeft dan weer op de Memorial getoond wat hij in zijn mars heeft."

"Ik ben ervan overtuigd dat we zullen kunnen blijven meespelen voor de medailles."

Gerelateerd: