Spring naar de inhoud

Ineos herstructureert technische staf "na grondige evaluatie": Arvesen wordt hoofdploegleider

Ineos herstructureert technische staf "na grondige evaluatie": Arvesen wordt hoofdploegleider
 di 22 oktober 2024 22:46

Na een mager seizoen krijgt de staf van Ineos-Grenadiers een facelift. De Britse ploeg haalt onder meer Kurt-Asle Arvesen, Leonardo Basso en voormalig pistebondscoach Mehdi Kordi aan boord.

Met "slechts" 14 zeges en opnieuw geen winst in een grote ronde was 2024 geen schot in de roos voor het steenrijke Ineos Grenadiers.

 

Tijd om de structuur aan te pakken.

 

Een half jaar lang observeerde Performance Director Scott Drawer het reilen en zeilen binnen de Britse formatie.

 

Hij kwam tot conclusie dat de nieuwe structuur zich moet focussen op 3 verschillende prestatiestromen: grote rondes/rittenkoersen, klassiekers/eendagskoersen en toekomstig talent.

 

"Er zal ook een hernieuwde focus komen voor gespecialiseerde coaching in tijdritten, sprint- en krachtontwikkeling, duurtraining, wedstrijdstrategie, aerodynamica en technologieontwikkeling", vertelt Drawer in een statement op de teamsite.

 

"De aanpak is geïnspireerd op andere disciplines zoals baanwielrennen en duursporten zoals langlaufen, triatlon en duurlopen om nieuwe ontwikkelingen op trainingen en wedstrijden toe te passen."

We willen vanaf de start van het seizoen de toon zetten.

Performance Director Scott Drawer

Om dat allemaal in de praktijk om te zetten heeft Ineos zijn technische staf aangepast en uitgebreid.

Oud-renner en oud-ploegleider Kurt-Asle Arvesen keert terug naar het oude nest als hoofdploegleider. Een andere oud-renner - Leonardo Basso - zal voltijds ploegleider worden.

Het team breidt zijn staf ook uit met sportwetenschapper en coach Tom Helleman, die de overstap maakt van Team DSM-Firmenich-PostNL. Uit het baanwielrennen komt de Brit Mehdi Kordi, ex-bondscoach van de Nederlandse sprinters.

De Italiaan Luca Oggiano, die Ganna al succesvol bijstond bij zijn werelduurrecordpoging, wordt Director of Research and Development.

Ineos deelt ook nog mee dat het nog op zoek is naar een nieuwe Head of Engineering and Technology "en nog extra toevoegingen aan de staf die nog voor het nieuwe seizoen aangekondigd zullen worden."

 

"We willen de renners deze winter klaarstomen om er hard tegenaan te gaan in de januari-koersen. We willen vanaf de start van het seizoen de toon zetten en een cultuur creëren die succes mogelijk maakt en fundamenteel is voor onze toekomst", besluit Drawer.

De Noor Kurt Asle Arvesen krijgt een belangrijke rol bij Ineos Grenadiers.
De Noor Kurt Asle Arvesen krijgt een belangrijke rol bij Ineos Grenadiers.