Spring naar de inhoud

"Hij is ook geen 22 meer, hé": Guardiola kan nog steeds geen goed nieuws geven over geblesseerde De Bruyne

"Hij is ook geen 22 meer, hé": Guardiola kan nog steeds geen goed nieuws geven over geblesseerde De Bruyne
 di 22 oktober 2024 16:28

Het blijft wachten op Kevin De Bruyne. De middenvelder van Manchester City sukkelt al een tijdje met een blessure en zal ook in de Champions League niet aantreden. City speelt woensdag tegen Sparta Praag. "Het is geen groot probleem, maar Kevin is geen 22 meer, hé", vertelde Pep Guardiola op de persconferentie.

Manchester City ontvangt woensdag het Tsjechische Sparta Praag op de derde speeldag in de competitiefase (league phase) van de Champions League. Maar de Citizens zullen het opnieuw moeten stellen zonder de geblesseerde Kevin De Bruyne, die zich volgens zijn trainer Pep Guardiola "nog steeds niet goed voelt".

 

"Het is geen groot probleem, maar Kevin is geen 22 meer", zei Guardiola dinsdag op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd.

 

"Hij moet volledig fit zijn om te kunnen spelen. Als hij zich niet helemaal op zijn gemak voelt, kan hij zijn ongelooflijke potentieel niet volledig tonen op het veld. Tijdens de training ging het een beetje beter, maar hij vertelde me dat hij zich nog steeds niet goed voelt. Iemand die zich niet goed voelt, moet zijn tijd nemen."   

 

De 33-jarige De Bruyne blesseerde zich op 18 september in de Champions League-opener tegen Inter (0-0) na een contact met doelman Yann Sommer. De aanvallende middenvelder miste nadien bij City vier competitieduels en de tweede Champions League-wedstrijd tegen het Slovaakse Slovan Bratislava (0-4-zege).

 

Daarnaast moest hij ook de twee Nations League-wedstrijden van de Rode Duivels tegen Italië en Frankrijk aan zich voorbij laten gaan. Naast De Bruyne kan Guardiola ook niet rekenen op Kyle Walker, Rodri en Oscar Bobb.

Gerelateerd: