WK als eerherstel voor Lindsay De Vylder na mislukte Olympische Spelen: "Ik schaamde me na Parijs"

 za 19 oktober 2024 08:28
Lindsay De Vylder zat in zak en as na de Olympische Spelen.

Een man met een missie. Lindsey De Vylder wil op het WK baanwielrennen in Denemarken de Olympische Spelen van Parijs achter zich laten. Die Spelen draaiden uit op een enorme teleurstelling. "Het was moeilijk om te verwerken."

Afgelopen zomer was Lindsay De Vylder gebrand op een sterke prestatie op de Olympische Spelen in Parijs. Na een goeie prestatie op de ploegenachtervolging én het brons van Fabio Van den Bossche droomde De Vylder luidop van een medaille op de ploegkoers. 

 

"Ik was enorm ambitieus vooraf en ik denk dat die ambitie ook terecht was", legt De Vylder uit. "Maar uiteindelijk is het totaal niet gelopen zoals verwacht." Na een redelijk begin zakten De Vylder en Van den Bossche in de ploegkoers helemaal weg en eindigden als 11e.

 

"Ik heb me echt geschaamd voor de prestatie in Parijs. Ondertussen hebben we ook al meerdere oorzaken kunnen aanduiden en die zijn grotendeels van de baan. Ik hoop weer op niveau te zijn op dit WK."

 

Maar helemaal gerust is De Vylder niet. "Nee, ik heb geen honderd procent vertrouwen, dat blijft toch wat hangen. Ik had in 2024 enkel de Olympische Spelen als doel. Ik had er volledig naar toegeleefd en dat heeft echt een krak gegeven in mijn vertrouwen."

Het was moeilijk om te verwerken. Als ik het WK niet had gehad, dan zou het toch een ander verhaal geweest zijn.

Lindsay De Vylder

De Vylder zat diep in de put en had wat tijd nodig om uit die put te klauteren. "Het was moeilijk om te verwerken, zeker in de eerste weken. Het was een bittere pil om zo te zeggen", vertelt De Vylder.

 

"Gelukkig kwam het WK er snel aan en had ik een doel om naartoe te werken. Als ik dat niet had gehad en zo de winter in moest gaan, dan zou het toch een ander verhaal geweest zijn."

 

Het WK, weer aan de zijde van Van den Bossche, moet nu eerherstel brengen voor De Vylder. "Absoluut", is hij stellig, ook al is zijn vertrouwen nog niet hersteld. "Of we gaan meedoen voor de medailles? Dat durf ik nu niet meer te zeggen, ik hoop van wel. Maar na mijn prestatie op de Olympische Spelen ga ik nu "neen" zeggen."

Gerelateerd: