Felipe Orts wil bij Ridley "nieuwe stap" zetten, Daan Soete droomt van veldritklassieker: "Mijn cross van het jaar"

 za 12 oktober 2024 15:17
Felipe Orts
Spaans kampioen Felipe Orts staat te blinken als renner van een Belgische ploeg.

Naast kopstuk Joris Nieuwenhuis is het bij het nagelnieuwe Ridley Racing Team ook uitkijken naar Daan Soete en Spaans kampioen Felipe Orts. "Ik zal een tevreden man zijn als ik meerdere keren op podium sta", spreekt Orts zijn ambities uit.

"Enkele jaren geleden had ik nooit gedacht dat ik voor een Belgisch profteam zou rijden. Laat staan dat ik op het podium van een veldrit zou staan in België."

De crosscarrière van Felipe Orts zit in een stroomversnelling en bij Ridley wil de 29-jarige Spanjaard nog enkele tredes opschuiven in de veldrithiërarchie.

"Al was het eerste contact met Ridley niet zo evident. Want 9 maanden geleden had ik mijn veldritproject opgestart in Spanje", legt Orts uit.

"Ik was met meerdere sponsoren een tweejarig contract overeengekomen. Maar ze vonden het niet erg dat ik dat contract verbrak, omdat ze ervan overtuigd zijn dat Ridley voor mij sportief gezien beter is. Ik wil hen daarvoor bedanken."

Ik wil deze winter meerdere keren op het podium staan.

Felipe Orts

Welke crossen heeft Orts aangestipt in zijn eerste winter bij het Ridley Racing Team?

"Het EK is voor mij altijd een belangrijke afspraak. En dit seizoen nog meer, omdat het in Spanje is."

 

"Ook de kerstperiode, de Wereldbeker in Benidorm, het nationaal kampioenschap en het WK staan met rood aangestipt", verklapt Orts.

"Vorig jaar reed ik al een goed seizoen met mooie resultaten en een 3e plek in Niel. Deze winter wil ik nog vaker op het podium staan."

Nieuw in het veld: het Ridley Racing Team, met renners/rensters Daan Soete, Felipe Orts, Lore Sas en Joris Nieuwenhuis .
Nieuw in het veld: het Ridley Racing Team, met renners/rensters Daan Soete, Felipe Orts, Lore Sas en Joris Nieuwenhuis .

Soete in 3 disciplines

Ridley Racing Team en Daan Soete lijkt op papier een perfecte match.

 "De combinatie van gravel, cross en mountainbike spreekt me heel erg aan", glundert Soete, die drie disciplines zal combineren bij het gloednieuwe offroad-team.


"Mountainbiken is misschien wel hetgene wat ik het liefste doe. Met het team van Bart Brentjens (dat ook toch de Ridley-groep behoort, red) wil ik daarin nog stappen zetten."

 

Ook in het veldrijden wil Soete deze winter weer meer op het voortoneel verschijnen. Vorig seizoen herstelde hij maar moeilijk van een coronabesmetting opgelopen in de VS.

 

"Dit seizoen zal ik eerst nog 2 à 3 weken nodig hebben om weer de crossconditie te pakken te krijgen", zegt Soete, die vorig weekend nog meereed op het WK gravel.

"Vanaf half november wil ik er staan in het veld en mik ik op de top 5 en de top 10. Eind november wil ik weer naar de Wereldbeker gaan."

 

Is er één cross die Soete met rood omcirkeld heeft? "Koksijde. Dat is mijn cross van het jaar en de enige in zijn soort. Ik maak van Koksijde altijd een doel."

 

Afspraak op 3 januari in de duinen.

Gerelateerd: