UEFA Nations League
speeldag 3

UEFA Nations League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
6
2
2
0
0
5
2
2
Frankrijk
3
2
1
1
0
3
3
3
België
3
2
1
1
0
3
3
4
Israël
0
2
0
2
0
2
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
2
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Israël
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
2
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Israël
0
0
0
0
0
0
0

Tedesco komt "niet als toerist" naar Rome: "Het zal de eerste keer zijn dat ik echt tégen Italië ben"

 wo 9 oktober 2024 19:55
Domenico Tedesco.

Voor bondscoach Domenico Tedesco wordt de wedstrijd tegen Italië, zijn geboorteland, bijzonder. Toch is hij volledig gefocust op België en de Rode Duivels. "Het wordt een speciale match voor iedereen, niet alleen voor mij."

Hij groeide op in Duitsland, maar bondscoach Domenico Tedesco is zijn geboorteland Italië nooit vergeten. Zal hij zich kunnen inhouden om Il Canto degli Italiani, het Italiaanse volkslied, mee te zingen? Die vraag ontweek hij vakkundig.

 

"Jullie kennen me nu al twee jaar. Ik ben altijd gefocust op mijn volgende opdracht", zei Tedesco. "In Rome zal het een wedstrijd met een geweldige sfeer worden. Het wordt een speciale wedstrijd voor iedereen, niet alleen voor mij."

 

"Ik kan mijn liefde en passie voor Italië natuurlijk niet verstoppen, maar het zal de eerste keer zijn dat ik echt tégen Italië ben", lachte Tedesco. "Maar ik kom hier mijn job doen, ik ben hier niet als toerist."

We hebben nog steeds veel kwaliteiten in onze groep. Ik twijfel niet aan de sterkte van de selectie.

Domenico Tedesco

De Rode Duivels moeten het zonder aanvoerder Kevin De Bruyne stellen. En ook Romelu Lukaku is er niet bij. "Misschien kan hij er in november alweer bij zijn", zei de bondscoach. 

 

"Ik begrijp waarom Romelu heeft beslist om deze twee wedstrijden over te slaan. Na zijn late transfer naar Napoli is hij nog niet topfit. Daar zijn we het over eens."

 

Tedesco legt zijn focus liever op de spelers die er wel zijn. "We hebben nog steeds veel kwaliteiten in onze groep. Het is belangrijk dat ik mijn energie blijf steken in de spelers die beschikbaar zijn. Zij verdienen mijn volledige concentratie."

 

"Ik twijfel niet aan de sterkte van deze selectie, ook al hebben we veel jonge spelers. Kijk naar Matte Smets. Hij heeft een sterk seizoen bij STVV gespeeld en heeft dat niveau meteen opgepikt bij Genk. Hij verdient het om hier te zijn. En hij is maar een van de voorbeelden."

"De Ketelaere verdient kans"

Tedesco zal hoe dan ook moeten schuiven met zijn pionnen door de vele afwezigheden. "We verstoppen ons nooit achter de omstandigheden", zegt hij. 

 

"Het systeem is ook niet het belangrijkste. Het hangt altijd af van de spelers die je hebt. Ik vind vooral onze speelstijl belangrijk, maar we mogen ook niet naïef zijn."

 

Krijgt Charles De Ketelaere nu dan eens zijn kans? Op het EK kreeg hij amper 2 minuten speeltijd en ook in de Nations League bleef het tot nu toe bij invalbeurten.

 

"Charles verdient het om te spelen", zegt Tedesco. "Hij doet het heel goed bij Atalanta en speelt er een belangrijke rol. Dat kan hij ook hier, maar hij heeft bij ons inderdaad nog niet zoveel gespeeld. Hij heeft het goed gedaan tijdens de voorbije interlandperiode, dus hij verdient zeker een kans."

Gerelateerd: