Zoals verwacht valt Onana af voor Rode Duivels, Aster Vranckx komt in zijn plaats

 ma 7 oktober 2024 09:55
" "
Aster Vranckx is actief bij Wolfsburg.

Bondscoach Domenico Tedesco moet noodgedwongen een vervanging doorvoeren. Amadou Onana is niet fit voor de dubbele Nations League-afspraak met de Rode Duivels, Aster Vranckx is zijn vervanger.

Onana viel vorige week uit met pijn aan zijn hamstrings in de Champions League bij de stuntzege met Aston Villa tegen Bayern München. Toch riep Tedesco hem vrijdag op. De bondscoach sprak toen over "een klein probleem, maar een positieve MRI".

Gisteren kwam de middenvelder niet in actie in de Premier League tegen Manchester United. Vandaag besliste Tedesco om hem te vervangen door Vranckx van Wolfsburg.

De 22-jarig Vranckx (8 caps) viel net als Arthur Vermeeren naast de selectie, maar werd door beloftecoach Gill Swerts opgevist voor de EK-kwalificatieduels tegen Schotland en Hongarije. Afgelopen weekend stond de verdedigende middenvelder 79 minuten op het veld in de 1-3-competitiezege bij Bochum.

De Rode Duivels verzamelen vandaag in Tubeke, waar om 17 uur een gesloten, individuele training op het menu staat.

België speelt donderdag in Rome tegen Italië en 4 dagen later in Brussel tegen Frankrijk.

Bij de Fransen valt Dayot Upamecano af, de verdediger van Bayern München blesseerde zich gisteren tegen Frankfurt. Loïc Badé van Sevilla is zijn vervanger.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: