Recidivist Emiliano Martinez krijgt 2 speeldagen schorsing voor obsceen gebaar en wegslaan van camera

 za 28 september 2024 11:46
Emiliano Martinez liet zich nog maar eens negatief opmerken.

Wereldvoetbalbond FIFA heeft Emiliano Martinez voor twee (interland)matchen geschorst. De Argentijnse doelman krijgt die straf na een obsceen gebaar na een interland tegen Chili begin september. Toen herhaalde hij zijn actie waarmee hij opviel na de gewonnen WK-finale. De FIFA kan er niet mee lachen en stuurt Martinez naar het strafbankje. 

Even terug naar 18 december 2022. Penaltyheld Emiliano Martinez krijgt na de wereldtitel met Argentinië ook de trofee voor beste doelman van het WK. 

 

Niet de prijs, maar zijn 'viering' viel op. Martinez was even zijn rem kwijt en maakte een obsceen gebaar met zijn trofee. 

 

Bijna 2 jaar later heeft Martinez zijn les nog niet geleerd. Zo'n 3 weken geleden herhaalde hij zijn gebaar in een WK-kwalificatieduel tegen Chili, deze keer met de Copa America-trofee. 

 

Dat laat de disciplinaire commissie van de FIFA niet zomaar passeren. Het schorst de Aston Villa-doelman "wegens schending van artikel 13 van de disciplinaire code van de FIFA tijdens Argentinië-Chili en Argentinië-Colombia."

 

Want Martinez liet zich 5 dagen later ook opmerken. Na affluiten duwde hij een camera die hem volgde gewelddadig weg. 

 

Voor dat "onfair en aanstootgevend" gedraag krijgt Martinez 2 matchen schorsing. Daardoor mist hij met de nationale ploeg de interlands tegen Venezuela (10 oktober) en Bolivia (16 oktober). 

Gerelateerd: