Justine Ghekiere (7e) rijdt het WK van haar leven: "Zodra ik oranje zag, moest ik mee zijn"

 za 28 september 2024 17:30
Justine Ghekiere en Lotte Kopecky.

De regenboogtrui gaat naar Lotte Kopecky, de prijs voor meesterknecht van de dag gaat ongetwijfeld naar Justine Ghekiere. In haar eentje neutraliseerde ze zowat alle Nederlandse vrouwen en loodste ze mee Lotte Kopecky naar de zege. "Ik was in paniek toen ik haar niet meer zag", vertelt ze over haar doldwaze dag. 

Een gesprek met Justine Ghekiere ontgoochelt nooit. Na een uitmuntend WK mocht ze zich nog eens laten gaan. "Amai, WTF", opende ze met een Engelse vloek.

 

"Wat een koers! Op een bepaald moment was ik in paniek. Ik zag Lotte Kopecky niet meer en ze riepen naar me dat Lotte gelost was."

 

"Ik dacht: dat kan niet. Ik was zelf al zo kapot. Ik kon dit niet afmaken en we zouden niet winnen."

 

"Plots zag ik haar terug en ze zei me: "Ga maar, Justine, want ik ben stikkapot." Ik zei dat ik zelf ook stikkapot zat."

 

""Reken dan op je sprint", zei ik tegen haar. Toen ik hoorde dat ze gewonnen had, was ik superblij."

 

Ghekiere was de hele koers niet van het scherm weg te slaan. "Ik had één focus: zodra ik oranje zag bewegen, moest ik ernaartoe. Ik wist dat ik er alles zou moeten uithalen om tegen hen op te kunnen."

 

"Ik heb alles gegeven wat ik kon. Ik zat snel alleen met Lotte, maar het is gelukt. We hebben het gedaan. En nu een stevig feestje!"

Gerelateerd: